8 Октомври, 2020 12:57 2 564 6

ЦСКА се разминал със сензационен трансфер

  • саного-
  • арсенал-
  • отказ-
  • оферта-
  • разминаване-
  • цска-
  • трансфер

"Червените" били близо до привличането на бившият футболист на Арсенал Яя Саного

ЦСКА се разминал със сензационен трансфер - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА е бил изключително активен в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец в Западна Европа. Журналистът Набил Джелит от авторитетния "Франс Футбол" разкри, че "червените" са искали да вземат нападателя Яя Саного.

27-годишният таран се ползва с отлично име, след като в периода 2013-2017 бе футболист на Арсенал и му предричаха бляскаво бъдеще. Високият 191 см Саного е юноша на Оксер, като е играл под наем още в Аякс, Кристъл Палас и Чарлтън. От 2017-та Яя играе в Тулуза, като за отбора има 63 мача и 12 гола. През това лято изтече договорът му с френския клуб и той не беше подновен. В момента Яя Саного е свободен агент. Тъмнокожият нападател има и над 60 мача за всички юношески и младежки национални формации на Франция. Любопитно е, че Саного е отказал офертата на ЦСКА, като очевидно не е впечатлен от перспективата да заиграе в първенството на България, след като досега неизменно е бил част от топ шампионатите на Европа, пише "Мач Телеграф".

За сметка на това нападателят е пред подпис с Дижон, където отново виждаме "червената" следа. След като пропадна сделката за Али Соу в последния момент, последният в Лига 1 се насочи към свободни агенти и трансферната цел №1 се превърна именно Санаго. Той трябва да подпише с Дижон контракт за 1+1 години.

В същото време скаутът Бернардо Виана пък разкри, че ЦСКА се е разминал и с нападателя Мариус Муандилмаджи, който е собственост на Порто. Според него българският клуб е бил много близо до подпис с футболиста от Чад, като се предлагани за правата му 450 000 евро.

Преди малко повече от година той получава и първа повиквателна за националния отбор на Чад за световната квалификация срещу Судан, Оттогава той е изиграл 4 мача за държавния тим на родината си, без да успее да вкара гол. В момента Мариус все още е собственост на Порто, но продължава да играе за втория отбор на "драконите" и се надява на оферта, която да задоволи финансовите му претенции.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какви трансфери?

    3 7 Отговор
    Тирето нали има 46 милиона дългове? Пак ли ще почва от селските групи?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 ффф

    1 1 Отговор
    Е как като са изпуснали срока за Али Соу пък за този не е късно?
  • 3 Хаха

    2 1 Отговор
    Селяндурски постановки!
  • 4 заката

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Какви трансфери?":

    а на Герена колко са ми кажи бе шебек
  • 5 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Какви трансфери?":

    Според мен няма да почват от селските групи а сигурно ще се обединят с числото, защото имат тире сега ще сложат и число.
  • 6 УЕФА

    2 0 Отговор
    Рекох че е Обамеянг, а то Яя сеното