11 Октомври, 2020 17:26 2 284 6

Ливърпул и Манчестър Юнайтед предлагат революция за английския футбол

  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • грандове-
  • висша лига-
  • промяна-
  • бройка

Грандовете искат намаляване на броя на тимовете във Висшата лига

Ливърпул и Манчестър Юнайтед предлагат революция за английския футбол - 1

Големите съперници Ливърпул и Манчестър Юнайтед обединяват усилия в стремежа си да предизвикат революция в английския футбол, твърди Daily Telegraph. Те са в основата на план, според който Висшата лига да бъде съкратена от 20 на 18 отбора. Мърсисайдци и “червените дяволи” са изготвили дълъг списък с предложения, които според тях ще са за доброто на футбола на Острова. Работният им план носи името “Revitalisation”, което може да се преведе като “Възраждане”. Ливърпул и Юнайтед очакват да получат подкрепа от останалите от топ 6 - Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм.

Ето и част от техните предложения:

1. Премиър лийг да бъде съкратена до 18 клуба

2. Контролът на Премиър лийг да попадне в ръцете на деветте клуба, които в момента са с най-дълъг стаж в първенството. Това са тези от топ 6 плюс Евертън, Саутхамптън и Уест Хам.

3. Тези девет клуба да могат да играят повече мачове в планираната по-голяма Шампионска лига, която трябва да стартира от сезон 2024/25.

4. Тези девет клуба да имат правото да приемат промени, като за одобряването на евентуални промени ще са нужни гласовете на шест от тях. Това включва и правото на налагане на вето при закупуването на даден клуб от нов собственик

5. Премахване на действащото в момента правило “1 клуб - 1 глас”, както и необходимостта от 14 гласа за промяна на правилата в Премиър лийг

6. Да се подсигури финансов пакет от 250 млн. паунда, с който да бъдат подпомагани клубовете от Английската футболна лига (клубовете под Премиър лийг) в условията на пандемия

7. 25% от годишните приходи на Премиър лийг да бъдат давани на клубовете от долните дивизии

8. Премахване на мача за “Къмюнити Шийлд”

9. Премахване на турнира за Купата на Лигата. Обсъжда се надпреварата да остане, но да не дава квота за евротурнирите

10. Евентуална промяна в начина на промоция от Чемпиъншип в Премиър лийг. Идеята е да се запазят директните квоти за първия и втория, но третият да бъде определян след плейоф между 16-ия в елита и третия, четвъртия и петия от второто ниво.

11. Общият брой на клубовете в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 да бъде съкратен от 92 на 90.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученика

    10 0 Отговор
    "Предлагаме само ние да бъркаме в кацата с меда! А пък ще ви даваме да ни облизвате пат...ъ-ъ, пръстите😀
  • 2 0808

    0 2 Отговор
    .... свършиха вече големите пари от Ковид и тея вият като вълци на месечина... а конкретно вие махнете двамата леваци Де Хеа и Макгуар и Хендерсън от Лив..
  • 3 UEFA

    5 0 Отговор
    Само спокойно, от Тотнъм и Астън Вила са заявили, че няма повече да ви бият толкова много, за да бъдете в добро психическо здраве занапред.
  • 4 Порно

    1 0 Отговор
    Аз си го преведох като "Съживяване" ама не това е въпроса. То УЕФА на практика прави същото . Както казваха в един стар филм- бедните да го ду..ат. И никой не пита бедните. Просто не искат пак някой като Лестър да стане шампион.
  • 5 Рико

    0 0 Отговор
    А кой да бъде шеф на БФС няма ли да кажат. Англииският футбол е това което е (според мен е най-горе,но съм пристрастен) защото няма привилегировани. Купа първи кръг-пълен жребии и шампионът може да се падне с последния от 4-та дивизия. / Поне така беше /. Това пълни стадионите - всеки има своя шанс. Първи краг - всички започват от нула и имат равни права!
  • 6 Рико

    0 0 Отговор
    Шампионса лига в този си вид е грешка! Създава клуб на богатите. А другите? Второ качество. Силата на футбола е първо в това ,че правилата са прости и НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ драстично и второ защото всеки има своя шанс. Ти си шампион на Англия, защо се страхуваш от пълен жребии и елеминации. Падаш се в първи кръг и идваш да играеш с шампиона на България. Когато започва турнирът ВСИЧКИ са равнопоставени. Какви са тези "урни"? Ти си шампион и аз съм шампион, идваш на Армията и ме размазваш, ако си нещо.