12 Октомври, 2020 06:54 2 095 4

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА

  • лос анджелис лейкърс-
  • леброн джеймс-
  • нба-
  • баскетбол

По този начин ЛеБрон Джеймс и съотборниците му спечелиха така желания 17-и трофей в историята на клуба, изравнявайки досегашния абсолютен рекорд на другата легендарна организация - Бостън Селтикс

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА - 1
Снимка: БГНЕС

Лос Анджелис Лейкърс се качи за рекорден 17-и път на трона на величието в Националната Баскетболна Асоциация. "Езерняците" оставиха най-доброто от възможностите си за най-важния момент и изиграха блестящ шести мач срещу Маями Хийт, спечелен с безкомпромисното 93:106 (20:28, 16:36, 22:23, 32:19) за триумфа с 4-2 победи във финалната серия. По този начин ЛеБрон Джеймс и съотборниците му спечелиха така желания 17-и трофей в историята на клуба, изравнявайки досегашния абсолютен рекорд на другата легендарна организация - Бостън Селтикс.

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Снимка: БГНЕС

"Краля" пък завоюва своята четвърта титла във великата си кариера, като успя да изведе трети отбор до трофея от Лигата. 35-годишната легенда грабна първите си две титли с Маями Хийт, след това изпълни обещанието си да донесе такава и във витрината на Кливланд, а тази нощ помогна на "езерняците" отново да достигнат до абсолютния връх в НБА. Джеймс регистрира своя 28-и "трипъл-дабъл" в плейофите, след като остави 28 точки, 14 борби и 10 асистенции на сметката си за победата на своя тим. Брон получи приза за "Най-полезен играч" на Финалите и по този начин стана първият играч в историята, който печели MVP на финалната серия с три различни отбора.

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Снимка: БГНЕС

"Работата вече е свършена" - така би се изразил покойната легенда на ЛА Лейкърс Коби Брайънт. Петкратният шампион с "езерняците" напусна този свят на 26 януари тази година, но със сигурност в момента гледа с радост как един от най-добрите му приятели - ЛеБрон Джеймс, поведе клуба на сърцето му към първи трофей от 2010-а насам. Именно тогава Коби, Пау Гасол и компания донесоха последната шампионска титла във витрината на организацията.

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Снимка: БГНЕС

Отборът на Маями заслужава огромни похвали за изключителното си представяне в тазгодишното нетрадиционно издание на плейофите. Играчите на Ерик Сполстра елиминираха последователно Индиана Пейсърс, най-добрия отбор в редовния сезон Милуоки Бъкс и опасния тим на Бостън Селтикс, за да си извоюват правото да се борят за първа титла от 2013-а насам. За съжаление, травмите на Бам Адебайо и Горан Драгич до голяма степен спряха устрема на "горещите", които пък намериха спасител в лицето на Джими Бътлър. Крилото блесна с феноменални представяния и затвори устите на всичките си критици. Бъдещето е пред Маями, които притежават солиден брой млади таланти като Адебайо, Тайлър Хиро и Дънкан Робинсън, разполагащи с огромен потенциал.

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Снимка: БГНЕС

Колкото до самия мач, Лейкърс бяха наистина безупречни в защитен план. Решението на треньор Вогъл да остави Дуайт Хауърд на пейката и да пусне Алекс Карузо като титуляр, жертвайки ръст за защита по периметъра, се оказа гениално, тъй като гардът беше почти навсякъде по паркета и не оставяше никакви лесни стрелби на опонентите си. Това се отнасяше и за останалите му съотборници, а доказателство за това е фактът, че Хийт отбелязаха само 36 точки през първото полувреме. В нападение ЛеБрон Джеймс и компания нямаха никакъв проблем да си печелят точки в актива и удържаха солидния си аванс, извоюван след края на втората четвърт.

За рекорден 17-и път ЛА Лейкърс на трона на величието в НБА
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аустрия

    1 0 Отговор
    Лейкърс е отборът!!
  • 2 Javor

    1 0 Отговор
    Уникален Леброн, на 35 години да си най-добър е невиждано!
  • 3 Ким Чен УН

    1 0 Отговор
    Поздравкления за авторана материала, много грамотно написана!
  • 4 Винету

    0 0 Отговор
    Lakers шампион