Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 18:44 2 156 5

Треньорът на ЛА Лейкърс: ЛеБрон е най-великият играч, който баскетболната вселена е виждала някога

  • ла лейкърс-
  • шампиони-
  • титла-
  • най-велик-
  • баскетбол-
  • нба-
  • вогъл-
  • треньор-
  • леброн джеймс

"Той беше страхотен през целия сезон, водеше нашия отбор и не мога да намеря дори достатъчно добри думи за него", заяви Франк Вогъл

Треньорът на ЛА Лейкърс: ЛеБрон е най-великият играч, който баскетболната вселена е виждала някога - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е най-великият баскетболист в историята. Това заяви старши треньорът на “езерняците” Франк Вогъл след спечелената от тима 17-а титла в историята в НБА. Тази нощ Лейкърс победи Маями със 106:93 точки в шестия мач от финала и спечели серията с 4:2 победи. 35-годишният Леброн Джеймс беше избран за най-полезен играч на финалната серия.

"Винаги съм вярвал в ЛеБрон Джеймс. Той е най-великият играч, който баскетболната вселена е виждала някога. Тренирайки го, можете да видите целия му ум, промените му, начина, по който той ръководи отбора. Да бъдеш негов треньор и да гледаш как той играе за отбор, който пропусна плейофите миналия сезон, но го води до успех, е невероятно изживяване", каза Вогъл. "Той беше страхотен през целия сезон, водеше нашия отбор и не мога да намеря дори достатъчно добри думи за него", добави специалистът.

Джеймс стана шампион в НБА за четвърти път в кариерата си (два пъти с Маями Хийт и по веднъж с Кливланд Кавалиърс и Лейкърс) и за четвърти път взима приза за най-полезен играч във финалната серия, ставайки първият баскетболист в историята, спечелил тази награда с три различни отбора. Единствено Майкъл Джордан печели титлата MVP на финалната серия повече пъти от Джеймс - шест пъти.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    11 0 Отговор
    Няма по-добра от Джордан
  • 2 Бннббй

    13 0 Отговор
    Има и.една друга вселена. 23.
  • 3 Помнещ

    9 1 Отговор
    Джордан е от друга вселена!Който не го е гледал няма да разбере,за жалост.
  • 4 Hellish

    4 0 Отговор
    Леброн е най-добрият баскетболист. Но Джордън е богът на баскетбола. Толкова финес, такава гениалност никога не е имало и може би няма да има. Всяко поколение има най-добър играч. Уилт Чембърлейн, Карим Бдул Джабар, Меджик Джонсън, Лари Бърд, Коби Брайънт Леброн Джеймс, Алън Айвърсън. Всеки от тях е бил най-добрият в лигата в някакъв период, когато са били в пикът си, когато са били с добър отбор. Джордън, винаги е бил гений, при всяко докосване на топката, просто най-дибрият играл тази игра

    Коментиран от #5

  • 5 Геро

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Hellish":

    Подкрепям всички коментари дотук.
    Джордан не беше просто баскетболист, той беше истинска стихия. Всичко, което правеше го правеше красиво, а това увлича и кара младите играчи да мечтаят. Много играчи през годините бяха нарочвани за “новия Джордан”, но така или иначе, той си остана на върха сам.
    Почитания към Леброн, той е голям играч, но Джордан беше нещо различно.