Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 01:00 1 968 3

Хуан Мата отказа саудитски милиони

  • мата-
  • манчестър юнайтед-
  • отказ-
  • милиони-
  • заплата-
  • оферта-
  • саудитска арабия

На испанеца са били предложени 18 милиона паунда на година, но той не пожелал да напусне Манчестър Юнайтед

Хуан Мата отказа саудитски милиони - 1
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата наскоро е отказал доста примамлива оферта от клуб в Саудитска Арабия, чието име за момента остава неясно, съобщава испанското издание „AS”.

Според информацията най-скорошната оферта е била на стойност 18 млн. паунда на година, но въпреки това халфът е отказал предложението.

Мата все по-рядко получава шанс за изява под ръководството на мениджъра Оле Гунар Солскяер. Испанецът участва в едва половината от мачовете на Манчестър Юнайтед в първенството през миналия сезон, докато през тази кампания все още не е получавал минути на терена.

Мата, чиито единствени участия за Манчестър Юнайтед от началото на сезона са двата мача на тима от Карабао Къп, е бил обект на 11,5 милиона британски лири от страна на клуб от Саудитска Арабия по-рано през седмицата.

В последните дни обаче офертата е била подобрена до 18 милиона, но въпреки това испанецът продължава отхвърля идеята да напусне Юнайтед този сезон.

Изданието също така твърди, че 32-годишният футболист твърдо вярва, че отборът е способен да спечели трофей през този сезон въпреки лошия си старт.

Хората на Солскяер са спечелили само един от първите си три мача в първенството за сезона, докато последният двубой на „червените дяволи“ завърши с унизителното поражение от Тотнъм с 1:6.

Изглежда че Мата вече се намира зад Мейсън Грийнууд и Даниел Джеймс на позицията дясно крило, а в центъра на терена ситуацията не е много по-различна, като Дони ван де Беек и Бруно Фернандеш са по-предпочитаните опции от норвежкия специалист.

По-рано този месец босът на Манчестър Юнайтед заяви: „Спокойствието и опитът му са жизненоважни за един млад отбор. Той е много ценен член на състава и топ професионалист. Никога не е лесно да му кажеш, когато не играе. Той има фантастична кариера, спечелил е всичко възможно. Хуан е пример за всички играчи със своя професионализъм и държание.“

Мата пристигна в Манчестър Юнайтед през 2014 г., когато Дейвид Мойс все още бе мениджър и оттогава халфът е участвал в 257 мача за клуба във всички турнири, като има и 50 отбелязани гола.

Откакто премина в състава на 20-кратните шампиони на Англия Мата е спомогнал за спечелването на ФА Къп през 2016 г. , Карабао Къп и Лига Европа през 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    това се нарича ЛОЯЛНОСТ УВАЖЕНИЕ ЧЕСТ
  • 2 Той

    0 1 Отговор
    Избягал е от нещо хубаво.

    Коментиран от #3

  • 3 0808

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Той":

    .... напълно съм съгласен с вас.... да, добър е, но времето му неумолимо изтича и скоро може да му кажат Гудбай.....а дори 2 години при арабелите са си 36 милиона.. на какво се надява...младите вълчета го изяждат..