Last news in Fakti

2 Ноември, 2012 11:33 740 0

ЦСКА недоволни и от бъдещ рефер

  • цска-
  • съдии-
  • проблеми-
  • реакция-
  • младенов-
  • ристосков-
  • лудогорец-
  • купа на българия-
  • монтана-
  • левски-
  • сливен-
  • бфс
ЦСКА недоволни и от бъдещ рефер - 1
Снимка: БГНЕС

От ЦСКА явно са в обтегнати отношения с по-голяма част от реферите в България. След като преди няколко дни ръководството на "червените" пусна официална жалба срещу Христо Ристосков, който бе съдия на мача им с Лудогорец за Купата на България, днес се появи текст, подписан от Стойчо Младенов, срещу рефера на следващия мач на ЦСКА - Николай Йорданов. Острата критика към съдията е поместена на официалния сайт на "червените".

Ето какво гласи текстът:

На вниманието на БФС и спортната общественост!

Уважаеми дами  и господа,

аз и моите колеги от спортно-техническото ръководство на ЦСКА, изразяваме своето безкрайно удивление от факта, че за предстоящия ни мач с Монтана в неделя (04.11) съдийско назначение получи Николай Йорданов! Няма как да останем равнодушни и да не реагираме остро срещу възложения му наряд, след като този рефер многократно грубо ощетява нашия отбор във възлови мачове и дори си позволява вербално да провокира наши състезатели на терена.

Считаме, че не е нужно да изброяваме в детайли грешките му в ущърб на ЦСКА, но ще посочим за красноречив пример като тенденциозно отношение към нашия клуб два ръководени от Н.Й. мача ( Сливен – ЦСКА- 3:1, 2008 г., Левски – ЦСКА- 1:0, 2012 г.). Веднага след края на вечното дерби (29.04.2012 г.) с цялата тежест на най-успял отбор в България, категорично заявихме, че не желаем Н.Й. да е главен арбитър на двубои с наше участие. Тъй като оттогава досега не сме и нямаме намерение да променяме позицията си, отново я заявяваме пред всички Вас. Според нас, Н.Й. не демонстрира еднакъв критерий спрямо отбора ни и дадения съперник и не проявява професионално отношение към състезателите ни.

Подчертаваме, че не тълкуваме назначението на Н.Й. като преднамерено, а само регистрираме пред Вас факт, с който не сме съгласни. Н.Й. не трябва да ръководи мачове на ЦСКА най-малкото от морална гледна точка. Затова обаче, ще разчитаме на морала на съответната комисия, а не на този на въпросния рефер. Винаги сме претендирали за равнопоставеност и феърплей на терена, което обаче с този съдия не се получава!

С уважение:

Стойчо Младенов

Старши треньор на ЦСКА София

Спортно-техническо ръководство

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА