Last news in Fakti

18 Октомври, 2020 22:17 3 944 22

Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов (ВИДЕО)

  • левски-
  • славия-
  • футбол

Единственото попадение в сблъсъка беше дело на Калоян Кръстев, а Живко Атанасов от състава на гостите получи директен червен картон

Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Славия победи с минималното 1:0 в най-старото столично дерби, в пореден двубой от 9-тия кръг на efbet Лига.. Единственото попадение в сблъсъка беше дело на Калоян Кръстев, а Живко Атанасов от състава на гостите получи директен червен картон в 38-та минута, за да остави отбора си за над 50 минути с 10 души. "Белите" успяха да прекършат "сините" със здрава игра в единоборствата и много себераздаване, а новия треньор Александър Тарханов може да се похвали с първа победа още при дебюта си начело на тима.

Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Двата отбора започнаха в очаквано, предпазливо темпо, като "сините" все пак имаха леко териториално предимство. До реални положения в първите 15 минути обаче не се стигна.

В 19-та минута дойде и първият точен удар в мача. След центриране от фаул Андриян Краев беше оставен на задната греда, но ударът му беше лесна плячка за Георги Петков.

Темпото обаче не се вдигна след точния удар, като си личеше, че и в двата тима свежите идеи липсваха. В следващите десетина минути не се стигна до нито една атака, която по някакъв начин да притесни противниковите вратари.

В този момент обаче Славия нанесе своя удар, сякаш от нищото.В 35-та минута, след пряк свободен удар за Левски Живко Атанасов успя да засече топката с глава, но ударът не затрудни Георги Петков. Стражът на свой ред я изпрати със силен шут напред, където Атанас Кабов я свали за връхлитащия Калоян Кръстев, който не сбърка сам срещу Николай Михайлов за 1:0.

Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Само три минути по-късно нещата за гостите станаха катастрофални. Живко Атанасов беше изгонен с директен червен картон след изключителна глупост в средата на терена, след като защитникът изблъска Атанас Кабов без топка.

В 43-та минута нещата за "сините" можеше да сдобият още по-катастрофални измерения. След атака по левия фланг топката беше центрирана към Калоян Кръстев, който беше изпреварен, но Радослав Кирилов, а след това и Атанас Кабов някак не успяха да направят резултата 2:0.

В последната минута шанс за изравнителен гол се откри и пред гостите. След центриране на Здравко Димитров Андриян Краев отново беше намерен на задната греда, но отново не успя да уцели добре топката с глава.

Началото на втората част беше подобно на това през първата, след като головите ситуации бяха сериозна рядкост в първите 10-на минути.

В 60-та минута по-активните действия на момчетата на Георги Тодоров донесоха добро голово положение. След великолепен пробив отляво на Матео Стаматов той качи топката отлично за волето на Здравко Димитров, чийто удар обаче мина над вратата на стража на "белите".

Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Славия продължаваше да оставя през повечето време топката на своите гости, като от своя страна с опити за удар се отчетоха Георги Вълчев и Андреа Христов. В 72-та минута футболистите на Славия изпуснаха страхотен шанс, след като Калоян Кръстев не успя да отиграе добре ситуация трима на трима пред вратата на Николай Михайлов. Пасът на стрелеца за Радослав Кирилов обаче не беше точен.

Около 80-та минута териториалният натиск на Левски се усили, но след поредица от ъглови удари се стигна само до един неточен далечен удар от страна на Паулиньо.

До края на срещата Славия не се пропука и в крайна сметка задържа минималния си успех. Така "белите" останаха на предпоследното място в класирането, но вече с актив от 7 точки гледат смело към изкачване в класирането. Левски, от своя страна, записа трети пореден мач без победа, което остави момчетата на Георги Тодоров на незавидното 9-то място с 11 пункта.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    27 1 Отговор
    трета поредна победа за Славия над Левски, ако не греша.
  • 2 Кабов е ГЕЙ

    4 22 Отговор
    При подаване на топката от Урсула, беше хванал топката извън наказателното поле. После се караше на съдията който за малко да се разплаче. И трето съдията е човек на Домуза.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истината е

    27 2 Отговор
    С татковия вратар и тоя смотан треньор, Левски няма начин да победи. Гола беше грешка на Перукан. Същия гол му мушна и Уелс.

    Коментиран от #15

  • 5 Не бе уруде

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ти знаеш":

    Деха ми редовно

    Коментиран от #7, #9

  • 6 ЦСКА ЗАВИНАГИ

    17 4 Отговор
    Бат'ю Бойко фалира говедарника! Ние пеем -Левски умре але алееее...Бойко - завинаги един от нас!

    Коментиран от #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Славист

    16 5 Отговор
    Само Славия!!!
  • 9 Главното

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не бе уруде":

    е че ти сам си призна че харесваш мъжки ласки
  • 10 Тарханов

    12 1 Отговор
    изтраха Уевски
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор
    БРАВО само СЛАВИЯ
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    на ЛЕВСКИ феновете са комплексари побойници
  • 13 Хасан

    1 31 Отговор
    Аз съм трето поколение левскар и ми е болно заради тежката криза, в която любимият ми Левски се намира.
    Надявам се Бойко да помогне за спасяването на този най-български отбор.

    Коментиран от #16

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    адвокат МИЛЕН СИБИНОВ до си възпита фен клуб ЛЕВСКИ КОЗЛОДУЙ
  • 15 Много баби.....

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината е":

    Раев като е назначил треньор - да не му се бърка! Ако иска д реди състава да седне на треньорския стол, а не да вади кестени от огъня с чужди ръце. С една дума - без пари футбол - само в махалата. И не търсете под вола теле - съдията не е виновен. То у нас си е тъй де - другите са виновни. Та с големи усти не става - пари 8и много, много работа с наши момчета!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пълни глупости

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много баби.....":

    Ето ти пример че не е така. Хетафе е предпоследн по бюджет в Испания а винаги е в първите 8 отбора. Видя какво е нивото там. Последния Еспаньол, писа тройка на Лудогорец в София. Гледай и Лаибциг. Още примери искаш ли? И какво първенство е нашето? Цирк. Не дават дузпа срещу Ботев, краднат 2точки на Етър, тоя се прави на шут и се обяснява а после защо ни бият навън.

    Коментиран от #19

  • 18 Така се случва

    7 0 Отговор
    Сега чичо Венци ще развърже кесията! Очаквайте поредните бисери...

    Коментиран от #20

  • 19 Пилците се броят на есен

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пълни глупости":

    Живот и здраве да е, ще се види до къде ще стигне Хетафе. Но народа е умен /макар че Боко не мисли така/ и си е казал с пр ъ дня боя не става. Вземи два боклука да видиш че няма да получиш и половинка свястна.
  • 20 Алекси Смукачев

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Така се случва":

    С колко ли е играл този мач Чичо Венци!!!
  • 21 ЛЕВСКИ 1914

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "ЦСКА ЗАВИНАГИ":

    Точно така радвайте се на бати ви Бойко ФАЛИРАХА Цска и ви докараха Литекс и ви мушна едно ТИРЕ.

    Коментиран от #22

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "ЛЕВСКИ 1914":

    но ВАСИЛ БОЖКОВ е на път да фалира ЛЕВСКИ това и НАСКО СИРАКОВ го твърдеше