26 Октомври, 2020 06:36 2 196 0

Лестър с историческа победа над Арсенал (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • висша лига-
  • лестър-
  • футбол

"Лисиците" спечелиха с 1:0 в мач, в който надхитриха съперника

Лестър с историческа победа над Арсенал (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Лестър постигна първа победа като гост на Арсенал от 1973 г. "Лисиците" спечелиха с 1:0 в мач, в който надхитриха съперника. Джейми Варди влезе в игра след първия час от срещата и в 80-ата минута реализира попадение, което се оказа единственото в мача.

Лестър с историческа победа над Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Отборът на Брендън Роджърс спечели и третото си гостуване в първенството от началото на сезона и се изкачи на четвърто място в класирането с актив от 12 точки. Тимът изостава само на точка от лидерите Евертън и Ливърпул.

За Лестър това е първа победа при гостуване на Арсенал след 27 мача без успех. Джейми Варди пък реализира 11-ти гол срещу лондончани в 12 мача от Висшата лига, които е играл срещу тях.

Лестър с историческа победа над Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Срещата започна с две интересни ситуации. Първо изчистване на Лено прати топката на крака на Мадисън, който опита да вкара от 40 метра, но бе далеч от целта. В четвъртата минута играчите на Артета започнаха да се радват на попадение на Лаказет, но преждевременно. Голът не бе признат поради засада. Французинът не бе в такава, но топката мина покрай Джака и Обамеянг, които бяха зад защитата и влияеха на вратаря.

Следващата по-добра възможност се откри пред Белерин, който се бе включил отлично в атака. Испанецът обаче не успя да вземе правилното решение в наказателното поле и защитата на гостите успя да се справи.

Лестър с историческа победа над Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Арсенал определено имаше предимство, а тимът на Брендън Роджърс не създаваше опасности. Удари на Сака и Обамеянг не затрудниха Шмайхел. Постепенно двубоят се превърна в битка, в която Лестър успяваше да ограничи опитите на съперника да атакува, като затваряше добре пространствата.

След почивката идеите на "артилеристите" съвсем изчезваха, а гостите спокойно изчакваха своя момент. След час игра на терена се появи Джейми Варди. Секунди по-късно съдията спести втори жълт картон на Белерин. Испанецът извърши очевидно нарушение срещу Джеймс Джъстин, но реферът прецени, че няма фаул.

Лестър с историческа победа над Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 68-ата минута дойде един от редките моменти, в които нещо се случи пред една от двете врати. Белерин отправи много хубав удар, но топката отиде право към Шмайхел и той отрази изстрела.

Десет минути преди края на редовното време планът на Брендън Роджърс проработи блестящо. Великолепно дълго подаване изведе Юндер зад защитата, а той намери Варди, който с глава заби топката в опразнената врата. В самия край на срещата голмайсторът на Лестър имаше шанс да отбележи и втори гол, но Лено излезе и успя да отрази удара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА