Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 10:15 1 455 2

Рафаел Надал записа победа номер 1000 на АТР ниво в кариерата си

  • надал-
  • лопес-
  • обрат-
  • париж-
  • мастърс-
  • история-
  • победа

Испанецът победи сънародника си Фелисиано Лопес с 4:6 7:6(5) 6:4

Рафаел Надал записа победа номер 1000 на АТР ниво в кариерата си - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал вече е печелил 1000 мача на ATP ниво в кариерата си. 20-кратният шампион от Големия шлем стигна до знаменития юбилеен успех с много големи усилия, тъй като трябваше да прави обрат срещу сънародника си Фелисиано Лопес в първия си мач на Мастърса в Париж. Притиснат до стената обаче, световният №2 е най-добър. Доказа го и днес и спечели с 4:6 7:6(5) 6:4.

Матадора се завърна на твърди кортове за първи път от осем месеца насам, а за първи път от 11 месеца игра отново на закрито. 13-кратният шампион от Ролан Гарос изпита затруднения заради високото ниво на 64-ия в света, но записа осма поредна победа в тура и се класира на осминафиналите в „Берси“.

За Рафа това бе първи двубой от Ролан Гарос насам и липсата на игрова практика си пролича в началните минути, когато световният номер 2 допусна редица неточности и предаде скоропостижно първото си подаване в срещата.

Лопес пък сервираше на изключително високо ниво, а волетата му бяха от най-висока проба. Ветеранът пласираше много ефективно началните си удари и веднага получаваше възможност да атакува от форхенд или да тръгне към мрежата, където беше безпогрешен. Надал достигна до само една възможност за рибрейк в хода на частта, която бе неутрализирана с ас и скоро Фелисиано имаше предимство в сетовете.

Във втората част определено предимството беше на страната на Надал и той постоянно получаваше шансове за пробив, само че Лопес изваждаше най-доброто от себе си в тези критични ситуации и поддържаше баланса в резултата.

Матадора показваше далеч по-голяма точност при форхендите, които вече редовно намираха страничните линии, но нямаше нужното постоянно от ретур и логично се стигна до тайбрек. В него поставеният под номер 1 наложи пълна доминация и с лекота вкара сблъсъка в решителен сет.

Там фаворитът в мача мигновено спечели подаването на опонента си, а след това спаси два брейкбола чрез непоколебим смач и отлично насочен сервис. Оттам насетне двамата играчи не допуснаха изненади на собствен начален удар, което бе изцяло от полза на Рафа и той се поздрави с крайната победа, която му гарантира двубой с Джордън Томпсън в утрешния ден на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    1 0 Отговор
    Рафа номер 2 ли е или номер 1?
  • 2 Отговорче

    0 0 Отговор
    Твърдо е номер 2.