Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 19:08 1 284 1

Каляри не даде шанс на Сампдория

  • серия а-
  • каляри-
  • сампдория-
  • 2:0

Червен картон за Томазо Ауджелио от Сампдория оказа решаващо влияние за изхода на мача

Каляри не даде шанс на Сампдория - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Каляри победи Сампдория с 2:0 в мач от 7-ия кръг на Серия А. Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, но в краят му Томазо Аужелио бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. В началото на втората част Жоао Педро даде аванс на домакините от дузпа, а в 69-ата минута Нахитан Нандес удвои преднината на тима си.

Каляри можеше да открие резултата в 6-ата минута, когато Джовани Симеоне стреля с глава, но топката се спря в напречната греда.

Постепенно двата отбора заформиха здрава битка в средата на терена и чистите голови положения липсваха.

Така се стигна до 40-ата минута, когато главният съдия Джовани Айролди прегледа ситуация с помощта на ВАР и показа директен червен картон на Томазо Аужелио. Бранителят задържа откъсващия се Нахитан Нандес и бе отстранен от игра.

В 48-ата минута Жоао Педро финтира технично Лоренцо Тонали в наказателното поле на гостите, централният бранител задържа нападателя и реферът показа бялата точка. Потърпевшият застана зад топката и с удар в долния десен ъгъл превърна дузпата в гол.

В 69-ата минута Нахитан Нандес направи самостоятелен пробив през центъра, след което хладнокръвно завърши, реализирайки втори гол във вратата на Емил Аудеро.

В заключителните минути на двубоя влезлият като резерва Рикардо Сотил вкара и трети гол за Каляри, но той бе отменен заради засада.

С постигнатия успех тимът от Сардиния изравни Сампдория на десетата позиция с актив от 10 точки, но генуезци са с по-добра голова разлика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕВСКИ 1914

    1 0 Отговор
    Видяхте ли изритаха Космонавта и работата потръгна.