Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 18:37 1 179 0

Аталанта и Интер не успяха да излъчат победител

  • серия а-
  • аталанта-
  • интер-
  • 1:1

''Бергамаските'' изравниха резултата към края на срещата

Аталанта и Интер не успяха да излъчат победител - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

И второто голямо дерби от програмата на Серия "А" завърши без победител. Този следобед селекциите на Аталанта и Интер приключиха съперничеството си при резултат 1:1. Двубоят се очакваше с изключителен интерес, тъй като замесените тимове са сред потенциалните фаворити за спечелване на Скудетото.

Сякаш от прекалено притеснение, първото полувреме в Бергамо бе белязано от само едно интересно положение. Алесандро Бастони, нетипично за позицията му на терена, центрира перфектна топка в сърцето на вражеското наказателно поле. Артуро Видал се пребори за позиция и с глава запрати кълбото малко над горната греда.

Интер все пак стигна до откриващо попадение в 58-ата минута. Ашли Йънг проби по фланга и след каскада от финтове центрира за Лаутаро Мартинес. Аржентинецът демонстрира отлична реакция при стрелбата си с глава и остави Спортиело без адекватна намеса.

В последвалите мигове от мача, гостите от Милано имаха възможността да пречупят окончателно своя съперник с втори гол. Аталанта обаче някак си остана в играта, тъй като Спортиело се справи последователно с удари на Видал и Барела.

В крайна сметка интеристите съжаляваха горчиво за тези пропуски. Резултатът беше изравнен в 79-ата минута. Руснакът Миранчук демонстрира статута си на "златна резерва", след като от границата на наказателното поле успя да насочи технично в долния ляв ъгъл на Ханданович.

До края Аталанта дори можеше да се поздрави и с победата, но Луис Муриел сякаш направи по-трудното и не намери мрежата от около 7-8 метра.

Аталанта остава на пето място в класирането с актив от 13 точки. Интер е шест с пункт по-малко в актива си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА