Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 15:31 13 130 11

Хабиб Нурмагомедов се завръща за още една битка

  • хабиб нурмагомедов-
  • мма-
  • usada

Няма причина дагестанецът още да е в регистрите, ако е "пенсиониран"

Хабиб Нурмагомедов се завръща за още една битка - 1
Снимка: БГНЕС

Хабиб Нурмагомедов ще се върне в октагона за още един двубой в бляскавата си кариера. Въпреки че не е официално, има две причини, които феновете могат да вземат за 100-процентова индикация. Първо, той все още се води шампион в лека категория и Дейна Уайт не смята, че той е приключил. Второ, Хабиб се похвали с 47-ия даден допинг тест в програмата на американската антидопингова агенция USADA.

Няма причина дагестанецът още да е в регистрите, ако е "пенсиониран", защото никой не би си причинил неудобството да докладва всеки ден къде ще се намира и да трябва да спазва професионалния спортен режим. За допинг може да те хванат и при две чаши кафе, така че обикновеният живот е много "по-опасен" от този на професионалния спортист.

Хабиб позира за снимка в социалните мрежи при даването на 47-ия допинг тест в кариерата си и коментира, че трябва да се замислим какво означава това число, натрупано от 2015 година насам. Но по-скоро феновете трябваше да се замислят защо би си го причинил, ако няма намерение да се върне в клетката, тъй като процедурата при завръщане в регистрите на USADA е доста стриктна и отнема много време, с което трябва да се съобразява всеки желаещ да поднови боевете си.

По този начин фенове и журналисти "разкриха" слуховете за завръщането на Брок Леснар първия път, когато се тръбеше, че ще се изправи срещу Даниел Кормие. Говореше се, че Леснар ще се завърне и след 10 месеца ще се бие с DC, само че срокът е прекалено кратък, именно заради протокола на USADA.

Когато един спортист подновява кариерата си, трябва да се впише отново в регистрите на USADA и да бъде тестван шест месеца, преди да стъпи официално в октагона.

В случая на Леснар той дори имаше неизтърпяно наказание за допинг след битката с Марк Хънт и трябваше да свърши и това. Така че нямаше как двубой с Кормие да се случи в 10-месечен период, затова и останахме само с голите обещания.

Ако не си бил тестван положително в кариерата си, срокът при USADA за завръщането ти може да е по-малко от 6 месеца, примерно 4. Това обаче също е сравнително дълъг период и всеки боец трябва да го има предвид, когато подновява кариерата си. Например, през септември Антъни Джонсън обяви, че ще се завърне, но заради USADA ще може да се бие най-рано през февруари 2021 година.

Затова сега Хабиб явно е осъзнал, че ще му е по-трудно да реши да се бие отново през 2021, ако просто остане в регистрите на антидопинговата агенция. Друго обяснение трудно може да се предложи, защото едва ли целта му е да заслужи подарък суитчър от USADA с числото 50, каквито агенцията раздава на бойците "за модел на подражание". Така че едва ли е заради юбилейния отрицателен тест.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пари

    8 0 Отговор
    За пари ли, за мнооооооого пари ли...
  • 2 Кой се е съмнявал

    8 1 Отговор
    Че ще се върне????? Ще се върне и то Не веднъж, само да има кой да плаща!!!!
  • 3 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 0 Отговор
    Там ще бъде грешката му.Ще си развали статута на непобедим шампион .Мисля че решението което взе е правилно и се оттегли на върха.Няма какво да дрънкане глупости повече.

    Коментиран от #6

  • 4 Чичо

    0 0 Отговор
    Не решава той а Боса ако не слуша черна роза
  • 5 Фаера

    0 1 Отговор
    Това е цирк за издуханите американци с един шамар ще се напикай

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой ще се насере че не исказваш до края

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фаера":

    За хабиб ли имаш предвид
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.