27 Ноември, 2020 00:08 2 967 13

Безмилостен Тотнъм прегази Лудогорец

  • тотнъм-
  • лудогорец-
  • 4:0-
  • лига европа

Бразилецът Карлос Винисиус се отчете с две попадения за ''шпорите''

Безмилостен Тотнъм прегази Лудогорец - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Английският Тотнъм разби българския шампион Лудогорец с резултат 4:0 в четвърти двубой на двата тима от група ''J'' на Лига Европа. Карлос Винисиус даде аванс за домакините в 15-та минута, като бразилецът беше точен и в 34-та минута, за да удвои аванса на момчетата на Жозе Моуриньо. Третият гол, от над 40 метра, беше отбелязан от Хари Уинкс, а за 4:0 беше точен Лукас Моура в 73-та минута, за да бъде оформен и крайният резултат.

Дебютните минути на срещата представиха опити на на българския тим да изнася топката при висока преса на Тотнъм, като в няколко ситуации домакините отнемаха кълбото близо до вратата на Пламен Илиев. Въпреки това до сериозни опасности не се стигна.

В 7-та минута Гарет Бейл опита късмета си от пряк свободен удар, но той профуча доста над вратата на Илиев. Четири минути по-късно Бейл отново стреля от свободен удар, но след рикошет топката кацна върху горната мрежа на вратата и в ъглов удар.

Напрегнатите моменти обаче следваха един след друг пред вратата на Илиев и логичното се случи в 15-та минута. След чудесна работа на Деле Али, англичанинът намери пробива без топка на Карлос Винисиус зад не добре организираната отбрана на Лудогорец и сам срещу българския вратар не сбърка за 1:0.

Шест минути по-късно Гарет Бейл отново опита изстрел от 20 метра след хубава многоходова атака на "шпорите". Ударът обаче се оказа неточен. Безспирните атаки към вратата на "орлите" продължаваха и в 27-та минута Хари Уинкс беше на сантиметри от нов гол след удар отдалеч.

В 34-та минута нещата за разградчани станаха по-лоши. След страхотен пробив през центъра на Танги Ндомбеле, французинът стреля, но ударът му беше спасен от Илиев. При добавката обаче нямаше прошка, като Али намери Винисиус, който на празна врата нямаше как да пропусне за 2:0.

Началото на втората част не предостави нищо по-различно за момчетата в зелено. Тотнъм доминираше събитията и не позволяваше на момчетата на Генчев дори да си помислят да минат централната линия на терена.

В 57-та минута Пламен Илиев спаси чист гол. След нова чудесна атака Мат Дохърти беше изведен зад защитата на Лудогорец, той свали за Гарет Бейл, но перфектно пласираният български страж успя да предотврати нов гол във вратата си.

В 63-та минута резултатът все пак стана класически. Хари Уинкс получи топката на тъчлинията и от над 40 метра, с напълно изненадващ удар успя да сюрпризира по много неприятен начин Пламен Илиев, за да стане резултатът 3:0 за момчетата на Жозе Моуриньо.

В 73-та минута разгромът за разградчани стана пълен. След грешка на Доминик Янков в центъра на терена Карлос Винисиус успя да овладее центриране на Мат Дохърти и да намери непокрития Лукас Моура, който нямаше никакви проблеми да разстреля Пламен Илиев за 4-ти пъти тази вечер. Седем минути по-късно Хари Уинкс отново беше оставен сам на стрелкова позиция, но този път не намери очертанията на вратата на Пламен Илиев.

В 84-та минута двама от дебютантите в състава на Тотнъм ,Дейн Скарлет и Джак Уайт, се разминаха на косъм с дебютни попадения, след кати първият беше развенчан от Пламен Илиев, а вторият остана на косъм от страхотен гол от разстояние.

До края на мача Тотнъм отново пропусна да вкара пети гол, за да бъде запазено крайното 4:0. Така Тотнъм продължава да оглавява групата си с актив от 9 точки от 4 мача, докато "орлите" останаха а дъното без спечелена точка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХ аа

    34 2 Отговор
    Резервите на Тотнъм през цялото време си правеха майтап с Лудогорец .
  • 2 Лудогорско пиле

    33 6 Отговор
    Ако не бяха тези 4 случайни гола , щяхме да вземем 1 точка .
  • 3 Не гледам мачове

    7 5 Отговор
    Ама се питам кога ще върнат Владо Стоянов ?

    Коментиран от #4, #10, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    животът подължава
  • 6 Майтапи

    29 1 Отговор
    Измислено и манипулирано "първенство" където шампиона се знае преди започване на мачовете, купени съдии... Няма силно първенство в бедна държава. Отбор за вътрешна употреба и срам в Европа. Но пък шефовете му са сголеми усти и самувствие. Така е на село....

    Коментиран от #7

  • 7 Тии

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майтапи":

    Да не говориш за българският Марлон Брандо ?
  • 8 ЦИРКА

    20 0 Отговор
    е пълен, голямата надежда на Бг. футбола, доменик, се спъна в токата, взеха я и веднага ни мушнаха гола, другия не можа да спре топката, тя отхвръкна от каракът му, взеха я и бум гол, на тигъра гол от центъра, е те тва са големите звезди на домуса, дето се хвали че дал милиони за тях, от бразилия, германия, белгия и африка, а коментатора ги брани като матросов щото явно е подплатен ......
  • 9 Мухааа

    13 2 Отговор
    Българска работа ,всяко чудо за три дена.На времето не ги познаваха и ги подценяваха ама вече не минава номера.Бях им голям фен
  • 10 един от многото

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не гледам мачове":

    Къде да го връщат и защо , може би на вторични суровини.
  • 11 моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не гледам мачове":

    То си е явно , че не гледаш мачове.
  • 12 наблюдател

    9 0 Отговор
    Браво!Само 4:0.
  • 13 1111

    4 0 Отговор
    Е кво толкоз - продължаваме напред.