Last news in Fakti

9 Декември, 2020 06:55 3 874 1

Ювентус разби Барса насред "Камп Ноу", Роналдо с два гола (ВИДЕО)

  • ювентус-
  • футбол-
  • барселона-
  • шампионска лига

Срещата завърши 0:3

Ювентус разби Барса насред "Камп Ноу", Роналдо с два гола (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона загуби домакинството си на Ювентус в последен и за двата тима мач от Група G на Шампионската лига. Срещата на стадион "Камп Ноу" завърши при резултат 0:3.

Точен на два пъти, от дузпи, за победителите беше Кристиано Роналдо. Уестън МакКени пък вкара красив гол със странична ножица.

Ювентус разби Барса насред
Снимка: БГНЕС

И двата отбора вече се бяха класирали за следващата фаза, като каталунците разполагат с актив от 15 точки. Те надиграха съперника си в Торино с 2:0. Това е и единствената загуба на Старата госпожа на този етап от надпреварата.

Днес обаче торинци взеха мечтан реванш и финишират като лидери в подреждането.

Аут за Барса бе Усман Дембеле, който е с разтежение и заедно с Ансу Фати, Жерар Пике и Сержи Роберто не бе на разположение на Роналд Куман.

Ювентус разби Барса насред
Снимка: БГНЕС

Първото полувреме започна по-добре за гостуващия отбор. Футболистите на Ювентус имаха няколко добри възможности да организират бързи атаки в полето на съперника, като защитата на каталунците не действаше особено добре.

Изстрел на Роналдо бе спасен вещо от Тер Щеген, а след това и опит за остро центриране на Куадрадо не сполучи.

В 12-ата минута Кристиано Роналдо получи топката в наказателното поле, напредна, но бе спрян от Араухо и падна на тревата. Главният съдия посочи бялата точка, въпреки протестите на домакините.

Ювентус разби Барса насред
Снимка: БГНЕС

Повторенията не бяха съвсем убедителни, като показаха, че футболистът на Барселона използва ръцете си в единоборството, но не и дали това е имало ефект върху развитието на ситуацията и дали е имало достатъчно сериозна причина Роналдо да падне в пеналта.

Така или иначе португалецът бе точен от бялата точка, пращайки топката в средата на вратата, докато Тер Щеген избра да се хвърли в левия ъгъл.

Ювентус разби Барса насред
Снимка: БГНЕС

Само 7 минути по-късно разбъркване в полето на Барса доведе до центриране към МакКени, който с уникално изпълнение на странична ножица покачи на 2:0 в полза на Старата госпожа.

Последва реакция от страна на каталунците, които опитаха да организират две бързи атаки, но Гризман не беше достатъчно съсредоточен и загуби притежанието на топката, а малко след това удар на Меси беше спасен от Буфон.

Малко преди почивката Меси нахлу в полето на Юве и понечи да стреля, но след сблъсък с МакКени падна на земята. Главният съдия не даде сигнал за нарушение на правилата, колкото и това да не се хареса на футболистите на "блаугранас".

Ювентус разби Барса насред
Снимка: БГНЕС

Така след края на първите 45 минути гостите водеха с 2:0.

В 52-ата минута Роналдо вкара втора дузпа, този път след игра с ръка на Лангле в наказателното поле, покачвайки на 3:0 за Старата госпожа.

Любопитно беше, че Лангле не получи официално предупреждение в тази ситуация, въпреки че действията му бяха по-скоро умишлени. Това щеше да бъде втори жълт картон за футболиста на домакините.

В средата на второто полувреме Гризман засече много технично едно подаване в половината на Юве, но топката "кацна" на напречната греда на вратата, пазена от Буфон.

Последва спорна ситуация, в която отново бе замесен Гризман. Той бе очевидно съборен в наказателното поле, но страничният съдия бе маркирал засада. Повторенията този път показаха, че действително френският национал е зад последния защитник на съперника.

Гол на Бонучи малко преди края пък бе отменен, отново заради засада. И тук решението на страничния съдия се оказа правилно, като ситуацията бе разгледана и посредством системата ВАР.

Така или иначе нови редовни попадения нямаше и резултатът се запази непроменен, което класира Юве на първо място в групата. Барселона заема втората позиция.

В другата среща от групата Динамо (Киев) победи Ференцварош с 1:0 в мач без значение.

Денис Попов вкара единствения гол в мача, с който украинският отбор записа първата си победа в групата. Унгарците финишират без такава, с една точка в актива си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    1 0 Отговор
    Роналдо е Дуспалдо.