Last news in Fakti

9 Декември, 2020 08:17 3 320 3

Тъжeн рекорд за Меси и Барселона

  • лионел меси-
  • барселона-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • ювентус

Никога досега отборът не е допускал толкова бързи два гола на "Камп Ноу" в турнира

Тъжeн рекорд за Меси и Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Тежка загуба претърпя Барселона от Ювентус с 0:3 в Шампионската лига снощи. За първи път след 13 години "каталунците" не завършиха като победител в групата си европейския клубен турнир.

Домакините изоставаха с 0:2 още до 20-ата минута. Оказа се, че никога досега отборът не е допускал толкова бързи два гола на "Камп Ноу" в турнира.

Барса е и единственият тим, който печели първите си 5 мача в групата, но не финишира начело в класирането. "Лос кулес" събраха 15 точки, но с толкова е и Юве, който взе предимство в преките двубои благодарение на снощния резултат.

Излезе и любопитна статистика, свързана с Лионел Меси. Аржентинецът отправи цели 11 удара към вратата на Ювентус, но така и не успя да се разпише. 7 от изстрелите на Меси бяха спасени от ветерана Джанлуиджи Буфон (3 през първото полувреме и 4 през второто). От останалите удари на Лео, три бяха блокирани от съперникови футболисти, а един излезе в аут.

От сезон 2003/04, откогато Opta събира и обобщава подобни данни, нито един футболист в Шампионската лига не е имал 7 удара в очертанията на вратата, без да вкара гол.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коча

    10 0 Отговор
    Лео ще ги разкатае. Накрая да не стане да му се молят да си ходи. Момчето ги пита като човек, иска да опита в друг клуб, те директорите не та не... А на ся, Фани тия три бързи.
  • 2 Марин

    5 0 Отговор
    Меси просто не иска да играе, това е неговия знак на протест срещу директивата на барселона
  • 3 Даа !

    3 0 Отговор
    Изглежда твърдо е решил да напусне Барселона, затова се пази от контузии.