Last news in Fakti

9 Декември, 2020 21:55 2 088 4

Ливърпул с изненадващо реми с Мидтиланд, Аталанта прати Аякс в Лига Европа

  • мидтиланд-
  • ливърпул-
  • салах-
  • аталанта-
  • аякс-
  • шампионска лига-
  • лига европа-
  • група-
  • класиране

"Мърсицайдци" завършиха 1:1 с датския шампион, докато италианците спечелиха с 1:0

Ливърпул с изненадващо реми с Мидтиланд, Аталанта прати Аякс в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Аталанта разплака Аякс и се класира за осминафиналите в Шампионската лига. Италианците спечелиха гостуването си в Амстердам с 1:0 и завърши на второ място в Група D на турнира. Нидерландците пък ще играят в Лига Европа, тъй като останаха трети. Завършилият на последно място Мидтиланд пък взе точка - 1:1 от Ливърпул в другия мач. Българският национал Божидар Краев не бе в групата за мача.

Директният сблъсък за второто място между Аякс и Аталанта се превърна в страхотен тактически дуел. Равенството устройваше италианците и през първото полувреме те играха доста дефанзивно, но и агресивно, което не позволи на Аякс да натисне.

През втората част нещата не се промениха. Времето минаваше, а гол за Аякс не падаше. Вместо това Гревенберг получи втори жълт картон в 79-ата минута и остави тима си с човек по-малко. Разочаровани от това, играчите на Аякс допуснаха грешка, която се оказа фатална. Влезлият по-рано в мача като резерва Луис Муриел реализира гола на победата за Аталанта.

В другия мач по същото време Мидтиланд без Божидар Краев успя да измъкне точка при домакинството на Ливърпул. Двубоят бе само за престиж, но все пак датчаните могат да се чувстват горди. Тимът на Юрген Клоп игра с грешки, но офанзивно. Още в 56-ата минута секунда Мохамед Салах се възползва от колективна грешка в защитата на Мидтиланд. Останал сам срещу вратаря, египтянинът нямаше как да сбърка и добута топката за 1:0.

Мидтиланд обаче показа зъби през втората част. В 59-ата минута Драйер излезе сам срещу вратаря Келер, който го фаулира. След намесата на ВАР бе отсъден наказателен удар, който Шолц реализира три минути по-късно и изравни резултата. Датчаните вкараха и още един гол чрез Шолц, но той не бе зачетен заради засада.

Така Ливърпул печели групата с 13 точки. Втори е Аталанта с 11. Аякс ще играе в Лига Европа на пролет, тъй като тимът завърши на трета позиция със 7, а от евротурнирите отпада Мидтиланд с едва 2 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    11 2 Отговор
    народ няма полицията за 3 дни протест успяха и с увеличение 30% и със премии 500лв а ние " народа " 5 месеца протест и нищо не успяхи .. не ние не сме народ а мъ*р*ши българите..!! 
  • 2 Мунчо

    5 1 Отговор
    Абе нашата гордост Божо що все е извън групата бе? Ние стоим пред телевизора и се гордеем с този велик играч, пък те все го държат във фризера

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мунчо":

    Пазят го за финала