Last news in Fakti

12 Декември, 2020 21:28 1 339 1

Юнайтед и Сити не впечатлиха и не се победиха

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • равенство-
  • висша лига-
  • класиране

Манчестърското дерби завърши наравно - 0:0

Юнайтед и Сити не впечатлиха и не се победиха - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити завършиха наравно 0:0 в дербито от 12-ия кръг на Висшата лига. Мачът бе равностоен и предложи повече битка в средата на терена, отколкото стойностни атаки и зрелище. Определено ремито изглежда напълно закономерно с оглед показаното от двата тима.

След равенството Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити остават съответно на 7-о и 8-о място, като „червените дяволи“ имат с 1 точка повече от своя местен съперник.

В началните минути на мача „гражданите“ бяха по-активния отбор, но не успяха да застрашат противниковата врата. Първият по-сериозен шанс се откри пред Ман Юнайтед в 11-ата минута, когато Линдельоф отклони с глава центриране от ъглов удар към Скот Мактоминей, но той се размина с топката.

В 20-ата минута Рахим Стърлинг комбинира с Де Бройне и успя да пробие в наказателното поле, но бе затворен добре.

Пет минути по-късно Рияд Марез намери с извеждащ пас Габриел Жезус, който успя да покрай Хари Магуайър и шутира, но неточно.

В 35-ата минута Давид де Хеа спаси опасен удар на Рияд Марез след многоходова атака на Ман Сити. До почивката резултатът остана непроменен.

В началото на втората част Манчестър Юнайтед започна по-агресивно. Няколко минути след почивката Маркъс Рашфорд бе изведен зад защитата. Английският национал овладя в наказателното поле, но бе съборен на земята. Главният съдия посочи бялата точка, но последва намеса на ВАР. Оказа се, че в момента на паса Рашфорд е бил е нередовна позиция.

В следващите минути манчестърските тимове трудно градиха играта и голови положения липсваха. В 69-ата минута „гражданите“ опитаха нещо по-интересно, но и то приключи с неуспех. Жезус овладя в наказателното поле с гръб към вратата, успя да намери Де Бройне, но неговият удар бе блокиран от Хари Магуайър.

До последния съдийски сигнал Манчестър Юнайтед прие играта в своята половина и реши да пази резултата 0:0. „Небесносините“ опитаха да спечелят трите точки, но така и не успяха сериозно да затруднят Де Хеа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Гошо

    1 0 Отговор
    Тоя е по фалшив и от Андреа. Сега ще отворя фейсбук да видя Бойко какво пак се е изходил по въпроса. Нали вчера 6нмка публикува с боксьорчето. Най голямото ти постижение е, че оцеля, и все пак ще вземеш 3 милиона лири. Нещо беше говорил, че ще дариш 1 милион за оборудване и лечение на ковид? Не знам. Но мнооого говориш, които не прави добро впечатление. Иначе-да: добър спаринг партньор беше вчера.