Last news in Fakti

13 Декември, 2020 09:55 1 259 0

Евертън успя да спре устрема на Челси

  • челси-
  • евертън-
  • дузпа-
  • сигурдсон-
  • висша лига

"Карамелите" спечелиха с 1:0 и сложиха край на серията на „сините“ от 17 поредни срещи без загуба

Евертън успя да спре устрема на Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Евертън награди феновете си, завърнали се по трибуните на „Гудисън Парк“, след като се наложи с 1:0 над Челси в мач от 12 кръг на Висшата лига. Така „карамелите“ сложиха край на серията на „сините“ от 17 поредни срещи без загуба.

Тимът на Карло Анчелоти за първи път от началото на сезона приветства 2000 свои привърженици на стадиона и откри резултата в 22-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Едуар Менди срещу Доминик Калвърт-Люин.

Това подтикна играчите на Франк Лампард към по-активни действия и те принудиха Джордан Пикфорд да прави три решителни спасявания. При едно от тях вратарят на Евертън изби удар на Рийс Джеймс в гредата.

В 81-ата минута Мейсън Маунт удари греда за Челси. Тези положения не омаловажават добрата игра в защита на Евертън, който също имаше възможности за гол. Два удара на Ричарлисон бяха спасени от Менди, а Йери Мина на два пъти с глава не уцели вратата.

Победата сложи край на серията на Евертън от само един успех в рамките на седем мача. Така „карамелите“ се изкачиха на седмо място в класирането с 20 точки, на две зад третия Челси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА