18 Декември, 2020 16:28 1 040 2

Клоп: Ококорих се, когато разбрах, че аз печеля наградата за "Треньор на годината"

  • клоп-
  • награда-
  • треньор на годината-
  • учудване-
  • флик-
  • ливърпул

"Мисля, че ще спечели Ханзи Флик - треньорът на Байерн Мюнхен", заяви наставникът на Ливърпул

Клоп: Ококорих се, когато разбрах, че аз печеля наградата за "Треньор на годината" - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е останал изненадан от това, че получи наградата на ФИФА за Най-добър треньор на годината. Германецът е очаквал приза да спечели неговият сънародник Ханзи Флик, който взе всички трофеи, за които се бореше Байерн (Мюнхен) през изминалия сезон.

Клоп разкри на днешната си пресконференция, че Тиаго Алкантара, Джеймс Милнър и Джердан Шакири вероятно ще подновят тренировки с останалите си съотборници през следващата седмица, и посочи какъв е "малкият проблем" на Ливърпул.

Ето и акцентите от днешния брифинг на Клоп:

За наградата на ФИФА:

"Благодарен съм за нея. Ококорих се, защото не го очаквах. Ханзи Флик спечели всичко. Исках да бъда на място, за да покажа уважение. Събитието в Милано през миналата година бе много приятно. Щях да отида, дори да няма шанс да спечеля. По-голямата част от треньорите и играчите гласуваха за мен. Щастлив съм от този факт. Това е нещо специално за моя екип от треньори и за мен. Ако ме бяхте попитали "Ти ли си най-добрият треньор?", щях да отговора "Не". Аз обаче имам най-добрите треньори в света в екипа си.

За петте смени:

"Не знам точно какъв процент от всички първенства използват петте смени, но са много. Трябва да има причина за това. Всеки клуб иска да остане в лигата, а някои искат да я спечелят. Но в Англия може би е единственото първенство, в което искат да го направят по различен начин. Аз не мога да дам отговор. Попитайте останалите. Попитайте десетте клуба, които гласуваха против. Тук не става дума за предимство, а за здравето на играчите".

За Тиаго Алкантара:

"Той няма търпение да играе. Тук вече се шегуваме, че трябваше да го привлечем през януари. Хубаво е, че отново е на тренировъчното игрище, но няма да бързаме. Той все още не тренира с останалите. Това е последната стъпка. Дали през следващата седмица може да поднови пълноценни тренировки? Все още не знам на 100%. Трябва да премине няколко теста, преди да вземем решение. Същото е с Милнър и Шакири".

За Кристъл Палас:

"Те имат Заха, Бентеке, макар че той получи червен картон, Аю и Батшуай. Имат голям опит и са уверени. Впечатлен съм от това на какво ниво се представят. Ще бъде трудно".

За формата в гостуванията:

"В един или два мача нямахме късмет. Истината обаче е, че не спечелихме много мачове като гости в първенството. Опитваме се да променим това. Винаги планът е да играем възможно най-добрия футбол. Той е такъв както за домакинствата, така и за гостуванията. Утре ще се опитаме да направим същото".

Малкият проблем:

"Откакто съм тук, имам чувството, че всеки иска да ни победи. Това е заради страхотната история на този клуб. Няма много отбори, които не харесват тази история. Веднъж в Нюкасъл мачът бе като финал за световно първенство. Отговорът е в миналото. Просто трябва да се опитаме да решим нашите проблеми и да преминем през това. Един малък проблем е, че спечелихме титлата през миналия сезон. Заради това всички искат да ни победят".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оле Г.С.

    1 4 Отговор
    Ще се ококориш още по-яко,като сдадеш първото място very soon

    Коментиран от #2

  • 2 Кокорчо🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оле Г.С.":

    Ела и си го вземи, ynwa