Last news in Fakti

23 Декември, 2020 18:31 1 539 3

Директор в Берое: Най-вероятно ще продадем Макута

  • макута-
  • грудев-
  • берое-
  • продажба-
  • перниш

"Към този момент за него има много запитвания", разкри Валентин Грудев

Директор в Берое: Най-вероятно ще продадем Макута - 1

Спортният директор на Берое Валентин Грудев разкри, че клубът почти сигурно ще продаде Гаюс Макута през зимния трансферен прозорец. Той също така изрази надежда Душан Перниш да завърши кариерата си подобаващо в Берое.

„Дисковата херния, която мъчеше Душан Перниш вече е отшумяла и той ще се включи на пълни обороти в подготовката на тима. Надявам се да се завърши кариерата си подобаващо в Берое. Договорът му изтича в края на първенството. В разговорите, които съм водил с него той смята, че му е дошло времето да сложи край на кариерата си“, коментира Грудев в интервю за „ТВ Стара Загора“.

„Душан Перниш, особено в мачовете, които ни предстоят през втория дял от шампионата, ако физически всичко е наред, неговият опит и лидерските му качества ще натежат и ще бъде от основно значение Берое.“

„Иван Гошев е наш юноша, вратар със страхотни качества. Ние наблюдаваме неговите изяви. Това е добрата крачка, която се случи с него. Той е титуляр във всички мачове. Той ще се върне в отбора през следващото лято и не планираме да селектираме нов вратар.“

„До завършването на сезона Брага няма опция да решава какво ще се случи с бъдещето на Гюас Макута. Всичко е в ръцете на Берое. Има подписан тристранен договор между Берое, Брага и Макута. Ние единствено имаме право да решаваме. Има клауза, която позволява на Берое да откупи футболиста. Ние може да прибегнем до нея само, когато има реална оферта за Макута. Към този момент за него има много запитвания“, добави спортният директор на Берое.

„До края на трансферния прозорец сигурно ще прибегнем до неговата продажба. Неговият наем изтича в края на сезона. По-добре е да останат някакви средства в нашата каса. Трудно ще задържим този футболист с повторен наем или със самото закупване. Парите не са малко за рамките на нашите възможности.“

„Има интерес, има отбори, които са съгласни да платят добри пари, но все още няма нищо сложено на масата за Макута.“

„Алиун Фал е страхотен човек и футболист. Има запитвания за него, но нямаме желание да се разделяме с него, защото той е наш футболист и имаме договор с него за още година и половина.“

„Към Макута има запитвания и от български отбори. Ние сме му поставили цена. Ако успеят да я платят и български отбори, нас това не ни интересува“, продължи той.

„Има запитване и към един от централните ни защитници, но това са хора, с които не планираме да се разделяме.“

„Наблюдаваме доста момчета от други отбори. Имаме няколко разговора с футболисти, на които се надявам да успеем да предложим добри финансови параметри и да ги привлечем в Берое“, каза още Валентин Грудев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичотомовия стадион

    2 1 Отговор
    $аси робовладелците
  • 2 xXxX

    2 2 Отговор
    "Всичко е в ръцете на Берое."
    -Нищо не е в ръцете на Берое. Как може да продадеш стока, която не е твоя собственост?! Или авторът на статията не е разбрал нещо или интервюираният е лунатик. Всичко ще е в ръцете на Берое, ако купят тва момче, което няма как да стане, мисля.
  • 3 урко

    1 0 Отговор
    ще го продават на зоологическата градина