Last news in Fakti

29 Декември, 2020 19:27 3 893 3

Янис Карабельов: Няма за какво да се извинявам на Венци Стефанов, не съм направил нищо

  • янис карабельов-
  • футбол-
  • славия-
  • винцислав стефанов-
  • кишварда

Босът на най-стария столичен клуб го обвини в предателство

Янис Карабельов: Няма за какво да се извинявам на Венци Стефанов, не съм направил нищо - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Славия Янис Карабельов напусна родния си клуб и избра да продължи кариерата си в Унгария. 24-годишният халф, който записа 137 мача и отбеляза 9 гола за "белите", подписа с Кишварда, заемащ шестото място в местния шампионат, пише БЛИЦ.

В елитния унгарски клуб Янис премина със свободен трансфер след изтичането на договора му със Славия. С решението си Карабельов ядоса Венци Стефанов. Босът на най-стария столичен клуб го обвини в предателство и отсече: "Янис ме предаде, предаде отбора, който му подаде ръка. Направи го по най-отвратителния, по най-ужасния начин".

- Янис, как се стигна до преминаването ти в Кишварда?
- Представители на клуба се свързаха с мен, говорихме, проявиха голямо желание да ме привлекат. Комуникирахме чрез агента ми, който е поляк. Бързо се случиха нещата. Подписах договор за две години и половина.

- Какво знаеш за новия си отбор, който е шести в класирането в Унгария?
- Вече съм запознат с всичко. Получих доста информация. От клуба ми изпратиха богат снимков материал - на стадиона, на цялата база. Научих много неща, тепърва ще научавам още.

- Какви са амбициите ти и какво искаш да постигнеш в Унгария?
- Най-важното е да бъда жив и здрав. С екипа на Кишварда искам да покажа на какво съм способен и да разбера дали съм готов за по-добро първенство.

- Кога пътуваш за Унгария?
- На 3 януари.

- Познаваш ли някой от новите си съотборници?
- Бившият нападател на Ботев (Пловдив) Фернандо Виана е в Кишварда. Играли сме един срещу друг по българските терени, сега ще сме съотборници. Другите футболисти не ги познавам.

- Президентът на Славия Венци Стефанов те обвини в предателство, недоволен е, че избяга от родния си клуб. Извини ли му се?
- Няма за какво да му се извинявам. Не мисля, че съм направил нещо нередно. Това, че той така изкара нещата - така е решил, така е направил. Но аз не искам да правя сензации, нито да имам проблем с президента.

- Той съобщи за други оферти към теб, но ти си избрал Кишварда...
- Не бих искал да споделям, защото след това започват коментарите. Няма значение какви предложения е имало за мен, след като вече всичко е приключило и имам отбор.

- Достигна ли тавана си в Славия?
- Да, със сигурност. Просто се нуждаех от ново предизвикателство.

- С какво ще запомниш престоя в "Овча купел", където игра от ранна възраст и записа над 100 мача за първия отбор?
- Много хубави преживявания имах. Също и лоши моменти, но няма как. Най-вече ще помня спечелването на Купата на България през 2018 година, когато победихме Левски на финала. Също и третото място, което завоювахме миналия сезон.

- Сега обаче Славия е чак на 13-ото място. Обяснението ти за незадоволителното представяне този сезон?
- Имам обяснение, но не искам да го споделям. Желая успех на отбора. Оставям много добри хора в Славия и няколко много добри приятели.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 München

    3 13 Отговор
    Ще свършиш и ти, като предателите анонимници в ЦСКА: Букарев, Викторио Павлов, Станислав Ангелов ........ Там, където си ял хляб, не плювай!
  • 2 Нищо ново

    17 1 Отговор
    Венци е велик! И който не е с него е против него? Като го боли толкова много защо не са му предложили договор? Хайде стига сте обръщали в внимание на тази тариката мутра В. Стефанов - винаги "компетентен" присмехулник, но винаги на чужд гръб.
  • 3 МИЧ

    3 1 Отговор
    Какво не редно е сторил , че трябва да се извинява? Професионален футболист подписва си договор по правилата . Да е здрав и много успехи в спорта и живота!