Last news in Fakti

30 Декември, 2020 10:07 1 968 5

Над 5 млн. евро ще е бюджетът в Ботев Пд

  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • спонсор-
  • бюджет-
  • антон зингаревич

С времето може да набъбне и до 7 млн. евро

Над 5 млн. евро ще е бюджетът в Ботев Пд - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджетът на Ботев (Пловдив) при бъдещия нов собственик Антон Зингаревич ще скочи чувствително. Според запознати той ще е над 5 млн. евро. Сумата е внушителна на фона на сегашния годишен разчет на "канарчетата". С времето може да набъбне и до 7 млн. евро.

Възможно е сделката за клуба да бъде обявена днес или утре. Целта е колкото се може по-бързо Зингаревич да превърне "канарчетата" в стабилен състав, който ще гони задължително участие в европейските клубни турнири и печелене на трофеи у нас. В тази връзка заплатите на футболистите ще бъдат значително увеличени.

Фаворит за треньорския пост е босненският специалист с шведски паспорт Азрудин Валентич, който в момента води датския втородивизионен Фрмад Амагер. Със сигурност един от най-важните хора в управата на Ботев ще бъде бившият национал Ивайло Петков, който е връзката с руския милиардер.

Очакват с 5-6 чуждестранни попълнения, които да вдигнат класата на "жълто-черните" за пролетта.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    2 6 Отговор
    С пет милиона , пето място!

    Коментиран от #4

  • 2 факт

    1 4 Отговор
    да се докаже произхода на парите!!!
  • 3 Гал Фон

    1 1 Отговор
    За христо Ботев 5 милиона, а за васил ЛЕВСКИ колко милиона ще е бюджета? Трябва да се поучим от Италия. Бюджетът за футболния отбор с име "ГАРИБАЛДИ" е 10 мил евро! Да за Джузепе Гарибалди става въпрос. С неговото име има футболен отбор. Когато губи и няма пари много яко ме боли!
  • 4 Може

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Обещанието не е като даването може 100милиона на думи е лесно/само за 5милиона да не присвои и стадиона и коматево/после ботев да плаща наеми
  • 5 само локо

    1 1 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.