Last news in Fakti

30 Декември, 2020 19:44 2 440 11

Пиронкова: За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури

  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спортист на българия

Спортист №1 на България за 2020 г. - чест, отговорност и изключително щастие!

Пиронкова: За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури - 1
Снимка: Instagram

Избраната за Спортист на годината на България тенисистка Цветана Пиронкова използва Facebook и Instagram, за да изкаже своята благодарност на гласувалите за нея журналисти, семейството си и родната тенис федерация. Цвети се завърна с гръм и трясък в професионалния тенис в края на септември, като в първия си турнир след тригодишно отсъствие от кортовете след майчинство тя записа 4 победи на US Open, достигайки до 1/4-финалите, където взе сет на американската суперзвезда Серина Уилямс. След това тя получи "уайлд кард" от организаторите на "Ролан Гарос" и достигна до третия кръг в Париж. Очаква се Пиронкова да играе в квалификациите на Откритото първенство на Австралия през февруари.

"Спортист №1 на България за 2020 г. - чест, отговорност и изключително щастие! За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури, победители в 63-годишната история на "Спортист на годината". Благодарна съм за огромната любов от всички вас, която съм получавала винаги и в особено големи дози от момента на завръщането си на корта. Чувството е наистина страхотно.

Благодаря на всички спортни журналисти, които гласуваха за мен в най-престижната анкета за българския спорт - "Спортист на годината".

В същото време искам да поздравя всички български спортисти, които даваха максимума от себе си в тази предизвикателна година, за да издигат бяло-зелено-червеното знаме възможно най-високо и по света да се говори позитивно за прекрасната ни страна.

Моето най-голямо благодаря е за моето семейство, които винаги са мой "гръб" и опора.

Специални благодарности за Българската федерация по тенис.

Какъв успех само за българския тенис - спортист №1, отбор №1 за 2020 заради вдъхновяващото представяне на момчетата на АТП Къп и избора на Григор Димитров за победител във вота на публиката!

Пожелавам на българския спорт и на всички вас успешна Нова година. И най-важното- бъдете здрави!", написа в социалните медии 33-годишната пловдивчанка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    18 5 Отговор
    ЦВЕТИ...ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ И ПРЕЗ 2021 ГОДИНА..ОБИЧАМ ТЕ...КРАСИВА СИ...АЗ СЪМ ДЪРТАК НО ИМАМ ВКУС...
  • 2 Хубавото ЦВЕТЕ

    10 1 Отговор
    Ако няма време да готви ШЕФ МАНДЖЕФ е винаги насреща...
  • 3 Тва бьлгарче утрепа рускините

    14 1 Отговор
    С КРАСОТА.... БРАВОС АШКОЛСУН АФЕРИМ ЕВАЛЛА МАШАЛЛА...
  • 4 Плейметките тряа да ги забранят сьс

    12 3 Отговор
    ЗАКОН. ЕЙ ТВА Е ЧИСТ НАТУРАЛ.
  • 5 Не разбрах защо е номер едно!ЗАЩО ?

    5 10 Отговор
    5636
  • 6 Цяааааааааала ГОДИНА НЯМАШЕ

    15 0 Отговор
    Хубава новина. Най накрая има. Немога да повярвам че тва е ИСТИНА....
  • 7 Смехоран

    12 16 Отговор
    Пиронкова с нищо не е заслужила да бъде избрана за спортис на годината.Тя не представлява България като състезател.Нейният спортен бизнес е за нейна сметка,тя представлява Найки и други компании.Това е тотално незачитане на труда и усилията на други наши спортисти участвали в международни състезания под Българския флаг.Срамота.
  • 8 Рошко

    4 3 Отговор
    Да ви кажа честно убава е естествена е, ама не разбрах и аз какво е спечелила тази година
  • 9 Ами истината

    2 0 Отговор
    е - през 2020 България НЯМА спортист на световно ниво, който да е представлявал България-има на европейско /Е.Назарян/ - и май толкова... ПУЛЕВ, ГР.ДИМИТРОВ, ПИРОНКОВА ... са себе си и спонсорите им. И нека не спекулираме с ковида, че по тази причина тази година "Десетте най-добри" са само 5. Ами просто няма други! Но пък Министерство на спорта и министър на тази затихваща през последните десетина години дейност има...
  • 10 Марци

    1 1 Отговор
    Кой разбрал,разбрал.Цвети заслужено е на върха.Тя е дала достатъчно доказателства,какво е България за нея.Който не знае или се съмнява,нека потърси снимков и видеоматериал от реакцията и при първата и победа срещу Винъс Уилямс.
  • 11 Въпрос

    0 0 Отговор
    А банкянското леке на коя беше писал мръснишки СМС-и докато беше все още непълнолетна ?