Last news in Fakti

3 Януари, 2021 10:01 1 343 1

И Арсенал разби Уест Бромич Албиън

  • арсенал-
  • уест бромич албиън-
  • 4:0-
  • английска висша лига

''Артилеристите'' продължават да подобряват представянето си и вече са с три поредни победи

И Арсенал разби Уест Бромич Албиън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Арсенал изигра много качествен двубой и разгроми като гост Уест Бромич Албиън 4:0 в мач от 17-ия кръг на английската Висша лига. Киърън Тиърни откри в 23-ата, а в 28-ата минута Букайо Сака удвои. В 61-ата минута Александър Лаказет направи резултата класически, а отново той оформи и крайния резултат в 64-ата минута.

"Артилеристите" показаха безупречни неща във всички фази на играта и съвсем заслужено стигна до успеха, като дори можеха да отбележат и още попадения. "Дроздовете" пък продължават да затъват, като нямаше и помен от отличната игра в защита от мачовете срещу Ливърпул и Манчестър Сити. Те записаха втори пореден разочароващ резултат у дома, след като в миналия кръг бяха разгромени на свой терен с 5:0 от Лийдс Юнатйед.

По този начин лондонани се изкачиха до 11-ата позиция с актив от 23 точки, а Уест Бромич остава предпоследен с едва 8 пункта, на 6 точки от спасителната зона. В следващия кръг възпитаниците на Микел Артета приемат Нюкасъл за ФА Къп, а след това имат ново домакинство - на Кристъл Палас. За Уест Броми пък предстои гостуване на Блекпул във ФА Къп и ново такова, но на Уулвърхемптън във Висшата лига.

Първата опасност дойде още в третата минута, когато Ектор Бейерин стреля от движение по диагонала отдясно в наказателното поле, но Сам Джонстън спаси с крак.

Гостите продължиха да са по-активния тим на терена и в 10-ата минута Букайо Сака бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля, но вратарят на "дроздовете" улови.

Шест минути след това Сака проби чудесно отдясно и центрира остро към далечната греда, където обаче малко не достигна на Пиер-Емерик Обамеянг да засече във вратата.

В 21-ата минута домакините създадоха по-интересно на контраатака. Мат Филипс беи изведен отдясно в пеналтерията на Арсенал и веднага стреля от движение, но Бернд Лено блокира.

Две минути след това обаче лондончани излязоха напред в резултата. Киърън Тиърни получи отляво и показа чудесна техника срещу Дарнел Фърлног, като го преодоля елегантно, влезе в наказателното поле и с великолепен фалцов изстрел намери далечния ъгъл на Сам Джонстън - 0:1.

Вдъхновението в играта на Арсенал си личеше и само пет минути след това вкараха и второ попадение след великолепна атака. Бейерин комбинира с Емили Смит Роу, който пък направи двойно със Сака и бе изведен отдясно в наказателното поле. След това той пусна пас към далечната греда, който бе засечен от Сака за 0:2.

В 34-ата минута Александър Лаказет опита да центрира отляво, топката рикошира в играч на Уест Бромич и се насочи опасно към вратата на Джонстън, който обаче показа отличен рефлекс и изби над гредата.

Минута след това Роб Холдинг засече с глава центриране от ъглов удар на Сака, но право в ръцете на вратаря.

Пет минути преди края на първата част Семи Аджай надскочи Бейерин и стреля с глава след центриране от корнер, но покрай лявата греда на Лено.

В последната минута на първото полувреме Лаказет се озова на стрелкова позиция и нанесе изстрел, който бе спасен от стража на домакините.

Три минути след началото на втората част Калъм Робинсън отбеляза във вратата на Арсенал, но попадението беше отменено заради засада.

В 55-ата минута Ейнсли Мейтланд-Найлс замени Ектор Бейерин. Малко преди това пък Чарли Остин влезе на мястото на Грейди Диангана в тима на "дроздовете".

Секунди след това Лаказет изскочи сам срещу вратаря под ъгъл, преодоля го и опита да завърши, но защитник успя да изчисти.

Арсенал не оставяше никакви шансове на своите домакини и закономерно стигна до трети гол в 61-ата минута. Попадението дойде и след ужасяваща игра в защита от страна на домакините. Лаказет получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Аджай се опита да изчисти в корнер, но вместо това насочи топката към собствената си врата, но тя се отби от страничната греда. След това попадна на крака на Емил Смит Роу, който стреля, но този път Аджай блокира пред голлинията. Все пак Лаказет беше на точното място и добави за 0:3.

Само три минути след това Тиърни получи от Обамеянг на левия фланг и центрира в наказателното поле, където Лаказет засече в опразнената врата - 0:4.

Ужасяващата игра в защита за Уест Бромич продължаваше. В 75-ата минута минута Тиърни центрира в наказателното поле, където резервата Уилиан отклони за Обамеянг, който обаче засече над вратата на Джонстън.

В 79-ата минута Чарли Остин стреля, но в аут.

Две минути след това Обамеянг влезе отляво в наказателното поле и шутира, но право във вратаря Джонстън.

До края на двубоя резервата Джоузеф Уилок и Уилиан пропуснаха нови възможности за Арсенал, а младият Ракийм Харпър имаше шанс да вкара почетно попадение за "дроздовете", но Лено спаси.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ФИНАНСОВИТЕ" РАЗБИВАНИЯ" НА "АЛБИОНА" СА ПОЛИТИКА , НО НЕ МОЖАХА ДА ПРЕЧУКАТ - ФК "ЛЕСТЪР" ... ЛЮБИМИЯТ МИ ОТБОР -ПРЕЧУКАЛ МИЛИАРДЕРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!