Last news in Fakti

3 Януари, 2021 15:23 1 883 0

Обертан в ''Левски'' - доста трудна задача

  • ''левски''-
  • габриел обертан-
  • ерзурумспор

''Сините'' трябва да платят 400 000 евро на настоящия му клуб, за да заиграе французинът отново на ''Герена''

Обертан в ''Левски'' - доста трудна задача - 1
Снимка: БГНЕС

Габриел Обертан е насрочил среща, на която да се реши бъдещето му. В момента 31-годишният французин е част от турския Ерзурумспор, но иска да напусне и да продължи кариерата си в ''Левски'', пише в-к ''Тема спорт''.

От "Герена" вече са направили необходимите постъпки да го вземат. Това дори призна треньорът на сините Славиша Стоянович.

Той обяви, че разговорите не се движат леко. Сините имат договорка с Обертан, но нямат такава с турския клуб. А бившият футболист на Манчестър Юнайтед не е свободен агент.

Той има контракт с Ерзурумспор до лятото. И това е причината в турските медии да се появи информацията, че клубът му ще се раздели с французина само срещу 400 хиляди евро.

Обертан бе закупен от този тим именно от ''Левски'' - в началото на 2019 година. Тогава турците платиха около 1 милион евро за правата на играча.

Габриел ще ползва като свой коз факта, че не получава редовно заплатата си. Финансовото състояние на Ерзурумспор е разклатено. Това е и причината тимът да върви лошо в първенството.

Разговорите за привличането на Обертан се движат от бившия собственик на ''Левски'' Спас Русев.

Именно той прави всичко възможно да види Габриел отново със синята фланелка. Бизнесменът дори ще плаща част от заплатата му, стига офанзивният играч пак да акостира на "Герена".

Въпреки, че той иска да напусне Ерзурумспор, в клуба продължават да му гласуват пълно доверие. Вчера французинът започна като титуляр в домакинския сблъсък с Газиантепспор.

Мачът завърши 1:1 и бе с инфарктен край - Ерзурумспор изравни в добавеното време от дузпа и не позволи на съперника да оглави класирането, а Обертан бе на терена през цялото време.

В своя клуб той е използван много по-често като офанзивен халф, а не като флангови нападател, както на „Герена“, където за година и половина на "Герена" участва в 51 срещи за първенство и вкара 5 гола.

Интересното е, че със синята фланелка той направи и най-резултатния сезон в кариерата си. През 2017/18 се разписа 4 пъти в 31 шампионатни двубоя.

Все още няма развитие около евентуални изходящи трансфери на ''Левски''.

Както е известно, в клуба има запитвания за нидерландския нападател Найджъл Роберта и за бразилското крило Паулиньо.

Първият е желан от хърватския Динамо Загреб, както и от Партизан Белград.

От Динамо се пробват да вземат Найджъл под наем, докато от "Герена" са по-склонни на продажба, а не на преотстъпване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА