Last news in Fakti

9 Януари, 2021 21:39 1 654 3

Барселона размаза Гранада с 4:0

  • барселона-
  • гранада-
  • меси-
  • гризман-
  • рекорд

Меси разби два рекорда, след като отбеляза две попадения за победата

Барселона размаза Гранада с 4:0 - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона прегази като гост Гранада с 4:0 в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига и се изкачи до третата позиция във временното класиране, изоставайки само на 2 точки от Реал (Мадрид), който е с мач по-малко.

Каталунците бяха пълни господари на „Лос Карменес“ и поведоха рано с гол на Антоан Гризман (12), който след това асистира за първото от двете попадения на Лионел Меси (35, 42), разписал се и от пряк свободен удар. Аржентинецът записа името си в историята с поредно уникално постижение. Той е първият футболист, който вкарва поне по 10 гола в 15 поредни сезона на испанския елит, като от началото на този има 11 попадения. Освен това Меси вкара и 48-ия си гол от фаул във всички турнири (37 гола от пряк свободен удар за първенство) и вече има едно попадение повече от Кристиано Роналдо (47 гола от фаул, 32 от тях шампионатни).

През втората част играчите на Роналд Куман намалиха оборотите и реализираха само още един гол. Антоан Гризман (63) вкара второто си попадение в срещата, като в този случай се разписа след асистенция на Усман Дембеле. До края на мача андалусци така и не намериха сили поне за почетен гол.

След успеха си Барселона събра 34 точки и излезе на третата позиция във временното класиране. Гранада заема седмо място с 24 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията помага също

    8 3 Отговор
    Буси играе ханбал и съдията си затваря очите
  • 2 БожиГол

    2 4 Отговор
    Браво бе машини!

    Коментиран от #3

  • 3 зидан

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "БожиГол":

    Кви машини са тия дето нямат пари и за самолетни билети.