15 Януари, 2021 15:32 1 357 5

Ясен Петров: Осъзнавам с какво се захващам!

  • петров-
  • национален отбор-
  • селекционер-
  • българия-
  • оферта-
  • щаб

"Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емил Костадинов, не се замислих", призна новият селекционер на България по футбол

Ясен Петров: Осъзнавам с какво се захващам! - 1
Снимка: БГНЕС

Ясен Петров беше представен като национален селекционер на България на официална пресконференция днес. Специалистът позира с фланелката на представителния тим в компанията на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов.

"Тръпка е за мен, че съм пред вас след толкова много години. Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч, но никога не съм бил далеч от българския футбол. Имах възможност да си почина година и шест месеца. През това време наблюдавах много български футбол, наблюдавах националния отбор. Не съм спирал да се интересувам какво се случва. Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емил Костадинов, не се замислих. За мен беше чест. Не става въпрос за пари. Имах възможност да работя в една от най-многолюдните страни. Националния отбор е представителният отбор на страната. Да, имиджът през последните години поспадна. Много добре знаем, че това е колективен спорт, в който ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Ще се опитам с моя екип да направим всичко възможно да върнем усмивките на хората".

"Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работел. Костадин Видолов. Има ново момче - Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих със селекционера на младежкия национален отбор. Разговорът ни беше много конструктивен. Важното е да има атмосфера, която да пренесем към футболистите. За мен е много важно футболистите да нямат страх. Убеден съм, че ще направим нещо.
Познаваме се с Красен Кралев. Нямам роднини и приятели в политическите структури. Трябва да вярваме на играчите. Ще играем за резултат, а не красиво. Ще опитаме тактически да сме подготвени. Първите мачове са през три дни и ще опитаме да вземем резултат. Хората, които са във форма, ще бъдат в националния отбор. Ще трябва да решавам и за млади играчи. В момента всички отбори са по лагери. Целият екип ще се разхвърляме, за да гледаме отборите. Ще видим как се готвят. Нямаме много време и ще трябва да реагираме по бърз начин. До този момент съм нямал мениджърски обаждания".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбирач

    7 2 Отговор
    Ето, Байдън спечели в САЩ и вече пращат треньори от Китай!
    Ясен няма титла, няма купа, няма нищо, освен легенди, че в Китай много го обичали и много го искали да го позлатят! Втора група, на тяхната А група. Така назначаваме у нас треньори ментета, за да слугуват на Гриша, Венци, Изпълком и Ко.! Срамота.
  • 2 Морето

    2 0 Отговор
    Дано, тигре! Щото иначе...знаеш къде е вратата.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Всички осъзнавате и после сте обидени....
  • 4 майтап

    5 1 Отговор
    Той не познава нито един от играчите. Колко години вече е на вън. Абсурдна работа. С някои играчи , които играят в чужбина изобщо не се е виждал. Грешен избор от още по грешния Емил Костадинов.
  • 5 Мъдрият

    2 0 Отговор
    Аз пък смятам, че Ясен Петров е добър избор, независимо че няма кой знае какви резултати досега, но това е и, защтото той е сравнително млад за треньор.

    Хубавото при него е, че налага млади играчи и ще се опита да им вдъхне искрица, живец! Освен това не слугува на мениджърски интереси и е достатъчно независим.

    А и смятам, че той се вписва в моето мнение, което писах преди:
    -----------------------------------------------------------------------
    Cпoрeд мeн имeннo при нaциoнaлния oтбoр oт трeньoрa зaвиcи изключитeлнo мнoгo. Зaщoтo тoй e и ceлeкциoнeр - тoecт избирa нaй-кaчecтвeнитe (cпoрeд нeгo) футбoлиcти и oт тях прaви oтбoр.
    Нo дoкaтo в клубeн oтбoр трeньoрът имa избoр caмo oт нaличнитe 20-30 чoвeкa, тo в нaциoнaлния oтбoр избoрът e мeжду хиляди (или зa Бългaрия - някoлкo cтoтици) футбoлиcти.

    Кaтo чoвeк c oпит щe кaжa, чe е изключително труднo да намериш 11 футбoлиcтa, от които дa нaпрaвиш "oтбoр" - истински, сплотен колектив и екип!

    И имeннo тук ce прoявявa "дoбрият" трeньoр, кoйтo мoжe дa cъздaдe истински добър кoлeктив и aтмocфeрa, и дa нaпрaви cплoтeн oтбoр!

    Освен това нациналния селекционер трябва да бъде българин, патриот, родолюбец, човек, който познава нашите играчи и може да подбере хора с нужните качества, възгледи и характер, и да ги мотивира и обучи да играят с душа и сърце, за България, за родината ни!