Last news in Fakti

19 Януари, 2021 18:39 1 789 7

Дисципа в Испания: Меси е ударил съперник по насилствен начин, без обаче да е налице агресия!

  • лионел меси-
  • футбол-
  • дисциплинарна комисия-
  • наказание-
  • барселона

Точно липсата на агресия е ключова, защото ако такава беше отчетена, то Лео трябваше да бъде наказан за поне четири двубоя

Дисципа в Испания: Меси е ударил съперник по насилствен начин, без обаче да е налице агресия! - 1
Снимка: БГНЕС

От Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация обясниха защо Лионел Меси беше санкциониран само за два мача за изгонването си в битката с Атлетик Билбао от финала за Суперкупата на Испания през уикенда.

Тогава футболистът на Барселона удари с ръка през лицето Асиер Вийялибре от противниковия тим. Действието на нападателя е окачествено от комисията като “удар по насилствен начин, без обаче да е налице агресия”. Точно липсата на агресия е ключова, защото ако такава беше отчетена, то Лео трябваше да бъде наказан за поне четири двубоя.

Освен това Меси има късмет, че е извършил нарушението, докато топката е била в игра, а не при спряна такава, защото при втория вариант наказанието е по-голямо.

В крайна сметка за провинението на играча се предвижда санкция от един до три мача, като комисията се е спряла на средното.

Иначе в доклада на рефера от мача Хесус Хил Мансано пише следното: “В 120-ата минута №10 от отбора на Барселона беше изгонен за удар на съперника с ръка с прекомерна сила в ситуация, при която топката беше в игра, но не далеч от мястото на случката”.

От “Камп Ноу” обаче не са доволни и обявиха, че ще обжалват и тази санкция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    12 3 Отговор
    Ама и на провокатора трябваше жълт картон да му се даде..той е участник в.....престъплението...Меси нямаше да го плясне ако този Нарочно не му препречваше пътя...

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Много добре го изтрещя зад врата. Това не е като да го надбягаш , той направо му влизаше в краката.
  • 3 никой

    3 4 Отговор
    На забавен кадър се вижда как оня тръгва да пада и чак тогава получава удар зад врата.
  • 4 Сандо

    4 0 Отговор
    Една от най-простите игри е на път да се превърне в кошмар за съдиите!Преди вай-големите артисти бяха падащите за дузпи,сега се присъединиха и тези с кекави глави.
  • 5 Дърт

    4 0 Отговор
    Написаното в статията ми звучи като малко съм бременна.
  • 6 Имаше

    1 1 Отговор
    провокация - но "Барселона" с тази игра... Куман беше велик футболист - но явно не е такъв като треньор...
  • 7 глоги

    0 0 Отговор
    "Меси е ударил съперник по насилствен начин, без обаче да е налице агресия!" ГЛУПОСТИ НА ПИРАМИДКИ!