Last news in Fakti

24 Януари, 2021 09:09 1 461

еСпортовете стават все по-любими на българските играчи

  • esports-
  • електронен-
  • спорт-
  • залози

Хазартната индустрия бързо се усети, че вълнението от гледане на eSports може да бъде обвързано и с тръпката  от залозите

еСпортовете стават все по-любими на българските играчи - 1

Електронните спортове имат милиони фенове по цялото земно кълбо и неизбежно намират място в редица букмейкъри. Това е пазар, който непрестанно расте през последните години и доказателството е, че по последни данни, в наши дни цели 300 милиона души гледат електронни спортове. Хазартната индустрия бързо се усети, че вълнението от гледане на eSports може да бъде обвързано и с тръпката от залозите.

Най-кратко казано електронните спортове обхващат всички състезания по онлайн видеоигри. Най-добрите геймъри от цял свят се състезават помежду си, а букмейкърите повишават тръпката, предлагайки различни залози за победител. Популярни видео игри, на които често се залага са заглавия като CS : GO (Counter Strike), League of Legends, FIFA, Street Fighter, Mortal Kombat, Overwatch и Dota 2. Всички изброени са и част от портфолиото на сайта за залози Bwin, а в bwin спорт категорията се намира и менюто с еSports.

Периодично в различните електронни спортове има турнири, които се играят до излъчването на победител. Това обаче може да бъде доста дълъг процес, понякога продължаващ дори месеци наред. Играчите или отборите в турнира пък могат да достигнат до над 30 броя. Турнирите в някои от по-популярните игри могат да бъдат и изключително доходоносни за геймърите, като става въпрос дори за милиони долари.

За разлика от реалните спортове, при електронните не е проблем турнирите да се провеждат целогодишно, което пък дава широко поле за изява и на букмейкърите. В някои игри, като в League of Legends, например, си има дълги сезони с включени плейофи, който се провеждат през първата половина на годината, а след това предстои и световно първенство по League of Legends. Доказателство за това са приходите от електронните спортове през 2020 година.

Сайтът на Bwin може да се похвали и с една от най-разнообразните платформи за еСпортове на живо. Играта на живо носи най-голяма тръпка за клиентите на букмейкъра. Към момента обаче няма наличен стрийминг на живо и все пак, голяма част от турнирите могат да бъдат гледани на различни платформи като например, Twitch.

По подобие на истинските спортове и при електронните има разнообразие от пазари, а не само определяне на краен победител в конкретен сблъсък. Така например, при някои игри ще откриете опция за победа с хендикап. Играчът, чийто шансове се оценяват като по-малки, получава предварително предимство от определен брой нива. Налични са и селекциите за под и над, като в случая не става въпрос за отбелязани попадения, а за общия брой изиграни нива. В зависимост от играта, на разположение са и редица специални залози, които могат да се играят след като тя е започнала. Например, бихте могли да срещнете опция за победител в индивидуално ниво, за първо убийство в нивото, за играч с най-много отбелязани убийства и още много други.

Разбира се, при залагането на електронни спортове има определени стандартни правила, с които е хубаво да се запознаете предварително, за да не бъдете в последствие неприятно изненадани и да знаете какви са правата ви. Например, ако има проблем със сървъра или по някаква причина играта бъде анулирана, залогът ви ще се счете за невалиден.



Свързани новини