Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 13:32 2 114 0

Моуриньо: Да си треньор на Челси е лесно

  • челси-
  • треньор-
  • абрамович-
  • лесно-
  • тотнъм-
  • моуриньо

"Това е клубът на г-н Абрамович и трябва да разберете, че той зависи от него", заяви Специалния

Моуриньо: Да си треньор на Челси е лесно - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се обърна към своя колега Томас Тухел, който преди седмица пое Челси и му каза, че не е толкова трудно да си в ролята на треньор на „Стамфорд Бридж“. Моуриньо изрази любопитна гледна точка при положение, че той самият два пъти е уволняван като мениджър на Челси.

"Не мисля, че е много трудно да си треньор на Челси, защото аз станах шампион там три пъти, Карло Анчелоти стана шампион, Антонио Конте също. Кой друг? Не може да бъде много, много трудно, защото на „Стамфорд Бридж“ се печелят титли. Вярвам, че Челси винаги има страхотни играчи и страхотен отбор. Добрите треньори са щастливи да работят с този тип клубове и с играчи, които ви дават много добра възможност да бъдете успешни и да печелите титли“, коментира Моуриньо.

"Разбира се, треньорът се нуждае от време и стабилност и е много хубаво да усети стабилност. Не казвам, че стабилността ви помага да заспите, казвам, че стабилността ви дава различен начин на мислене и вие не мислите само за днешния ден, но мислите и за утрешния, а и за бъдещето. Така стоят нещата. Това е клубът на г-н Абрамович и трябва да разберете, че той зависи от него. В моя случай бях там в два различни периода и бях шампион в два различни периода. Много се радвам, че бях там преди и имах тази възможност“, добави португалецът.

Моуриньо призна, че пейзажът във Висшата лига е различен от този, когато той за пръв път стъпи на „Стамфорд Бридж“ преди шестнадесет години и половина.

„Когато пристигнах за първи път, Челси се бореше за титлата с Арсенал и Манчестър Юнайтед. Челси се опитваше да се превърне от клуб с невероятен финансов потенциал в шампион на Висшата лига. По това време Висшата лига беше много британска от гледна точка на стила на играчите и отборите. Тогава можеше да се съсредоточиш върху борбата за титлата, защото в нея бяха замесени три клуба и имаше пропаст спрямо останалите. Сега разликата е, че в битката са замесени Манчестър Сити, Ливърпул, но и няма такава пропаст от останалите. Разликите са много, много малки. Отборите, които се борят да оцелеят във Висшата лига са качествени и могат да победят всеки. Конкуренцията във Висшата лига е невероятна“, каза още Жозе Моуриньо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА