Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 18:56 1 684 5

Антов: Дори не ми мина през ума да откажа офертата на Болоня

  • антов-
  • болоня-
  • представяне-
  • мечти-
  • раздаване-
  • тренировки-
  • трансфер-
  • цска

"Нещата се случиха доста бързо - 2-3 дни преди затварянето на трансферния прозорец, а аз дори научих малко по-късно", призна новият защитник на италианския клуб

Антов: Дори не ми мина през ума да откажа офертата на Болоня - 1
Снимка: БГНЕС

Преминалият от ЦСКА в Болоня преди броени дни Валентин Антов бе официално представен днес като играч на италианския клуб. 20-годишният талант заяви, че трансферът се е случил много бързо, но дори за миг не си е помислял да откаже офертата, когато тя се е появила.

"Здравейте на всички. Аз съм централен защитник, това е моята позиция на терена. Смятам се за интелигентен играч, който обича да изучава играта. Идвам от България, една страна с голяма футболна история. Искам да покажа на всички италианци, че ние все още имаме добри футболисти. Искам също да продължа да се развивам и да помогна на отбора с всичко, на което съм способен.

Не мисля, че има един конкретен играч, на когото да искам да подражавам и да възприемам като идол. Разбира се, следя топ първенствата в Европа и водещите играчи във всеки отбор. Мога да науча много от всеки. В миналото съм учил много от различни централни бранители. Идването ми в Болоня е крачка напред за мен, тук ще мога да играя с по-добри футболисти от тези, с които съм играл досега, така че ще има много какво да науча", сподели Антов, като все пак посочи името на един футболист, когото възприема като модел - Матайс де Лихт от Ювентус. "Той е млад, заигра в друга страна и въпреки че между нас има разлики, мисля, че мога да науча много, гледайки го как играе. За едно младо момче е много мотивиращо да види, че мечтите се сбъдват. С работа можеш да стигнеш там, където искаш", добави Вальо Антов, който ще играе с №26 в новия си тим.

20-годишният талант сподели още, че в свободното си време, когато не тренира, той обича да е сред приятели и да релаксира, гледайки телевизия. Антов каза още, че се опитва да "чете" играта и да предвижда случващото се на терена. "Може би най-голямата ми слабост е, че не съм толкова експлозивен в първите метри. Трябва да съм по-бърз, но мисля, че това е нещо, върху което мога да работя и да подобря с помощта на качеството на базата, оборудването и треньорския щаб", продължи младият софиянец.

"Разбира се, гледал съм Серия "А" още преди дойда тук, защото това е едно от топ първенствата в света. Тук се залага на физиката и много на тактиката, но мисля, че съм готов за това. Разбира се, ще ми трябва време, за да се интегрирам в отбора, но съм сигурен, че ще направя всичко възможно тази адаптация да е по-бърза. Мисля, че треньорският щаб и съотборниците ми ще ми помогнат. Бях много развълнуван да се срещна с всички тях и мисля, че с тяхната подкрепа адаптацията няма да е проблем за мен.

Мисля, че Болоня е перфектното място. Отборът разполага с голям брой млади играчи, които иска да развива и сега аз съм един от тях. Всичко се случи много бързо, но дори за секунда не ми мина през ума да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми клуб, за това, че не ме спря, когато се появи тази оферта. Искам да благодаря на треньорите и скаутите, които са ме забелязали и така получих този шанс. За мен най-важното е да остана тук, да подобрявам играта си и да се преборя за място в отбора, да си заслужа със здрава работа това място. Много съм щастлив, че съм тук и ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора.

"В по-голямата част от моя живот съм играл в схема с четирима защитници и може би съм по-привикнал към тази формация. В последните месеци в ЦСКА играх в схема с трима бранители и се чувствах комфортно. Мисля, че е предимство да можеш да играеш и в двете формации, а вече от треньорите зависи какво ще решат, но за мен няма значение и мисля, че е добре, че мога да играя и по двата начина", сподели още новото попълнение на Болоня.

"Нещата се случиха доста бързо - 2-3 дни преди затварянето на трансферния прозорец, а аз дори научих малко по-късно, така че това беше едно доста бързо решение, но мисля, че най-добрите неща в живота се случват по този начин - шокиращо за теб и в последната секунда. Аз грабнах този шанс, сега съм тук и съм много щастлив", завърши Антов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост като гост

    15 1 Отговор
    Пожелавам Ви успех !!!
    И да надградиш това, което до сега си изградил.
    Бих те посъветвал да не забравяш от къде си тръгнал, кой отбор те е създал.
    Никога Не постъпвай като Антон Недялков и Кирил Десподов предателството никъде не се толерира. Постарай се да не приличаш на Божинката, че завалията приключи с футбола вече.
    Успех и щастие !!!

    Коментиран от #2

  • 2 ВТУ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост като гост":

    Уcпeх нa Aнтoв. Имa вcички прeдпocтaвки дa cтaнe гoлям футбoлиcт, кaтo Хриcтo Cтoичкoв, Любo Пeнeв, Димитър Бeрбaтoв, Трифoн Ивaнoв, Eмил Кocтaдинoв. Oбeдинявaщoтo звeнo нa вcички нaши cвeтoвнoпoпулярни личнocти, e чe ca трeнирaли и игрaли нa cтaдиoн Бългaрcкa Aрмия. Дaнo Вaлeнтин Aнтoв cтaнe пoпулярeн кoлкoтo тях.нЕДЯЛКОВ И дЕСПОДОВ пропуснаха своя шанс.
  • 3 Стойкас Стоилас

    2 1 Отговор
    Успех момче, просто си бял и бе по-добре за всички да си тръгнеш. С чернокожи ще сбъднем пророчеството на Ванга да станем шампиони с 11 чернокожи
  • 4 ЖЕЛЕЗНИЯ ФЕНИКС

    0 3 Отговор
    ВИРУСА НА БЪЛГАРЩИНАТА - ЗАМИРИШЕ ЛИ НА ПАРИ... :)

    Коментиран от #5

  • 5 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЖЕЛЕЗНИЯ ФЕНИКС":

    А твоето е вируса на злобата и завистта !