Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 19:27 2 117 0

Ръководителят на Mercedes обясни защо договорът на Хамилтън е само за една година

  • волф-
  • mercedes-
  • договор-
  • срок-
  • преговори-
  • хамилтън-
  • време

"Искаме да имаме повече време за преговори преди подписването на по-дългосрочно споразумение", разкри Тото Волф

Ръководителят на Mercedes обясни защо договорът на Хамилтън е само за една година - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на отбора на Mercedes във Формула 1 Тото Волф обясни защо новата сделка между „Черните стрели“ и Люис Хамилтън е с продължителност от само една година. След като след дълги месеци на спекулации, Хамилтън преподписа за още един сезон с немския тим по-рано днес, като това ще е негов девети такъв в Бракли. А причината за тази продължителност на договора е желанието на Волф и седемкратния световен шампион да имат повече време за преговори преди подписването на по-дългосрочно споразумение.

"Заедно решихме договорът да е само за една година. На първо място имаме огромни промени в правилата за 2022. Ние искаме да изчакаме и развитието на нещата в света с коронавирус пандемията. Отделно и преговорите за тази сделка много се забавиха. Искахме да дискутираме договора между двете състезания в Бахрейн миналата година, но тогава Люис се разболя. В крайна сметка започнахме преговорите малко преди Коледа.

"Затова беше важно да сключим някаква сделка възможно най-бързо. В този ред на мисли ние решихме да отложим преговорите за 2022-а на по-късен етап и сега да подпишем само за 2021-а“, заяви австриецът.

Той също така отхвърли появилите се в различни медии спекулации, че Хамилтън иска правото на вето над идентичността на неговия съотборник.

"Относно конкретните клаузи, които се появиха в медиите, не знам от къде се появиха те, но няма истина в тях. Всъщност аз чета тези неща и ги намирам за много интересни, но истината е, че никога не сме имали дискусии относно подобни клаузи. Той никога не е искал това в последните осем години. Изборът на пилоти е отборно решение. А другата клауза за разделяне на приходите, това дойде не знам от къде, но нямаше напълно никаква основа, така че нищо от това никога не е било част от дискусиите“, завърши Волф.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА