Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 19:30 2 611 1

Смесената щафета на България по биатлон с историческо класиране

  • щафета-
  • смесена-
  • класиране-
  • българия-
  • биатлон

Биатлонистите ни завършиха на 15-а позиция на световното първенство

Смесената щафета на България по биатлон с историческо класиране - 1
Снимка: БГНЕС

Смесената щафета на България в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Даниела Кадева завърши на 15-а позиция на световното първенство по биатлон, което стартира в словенския зимен център Поклюка. Това е изравнено най-доброто класиране в историята за българската смесена щафета.

Нашите демонстрираха добра стрелба, като използваха само 5 резервни патрона и се движеха 13-и, но в последния етап от състезанието бяха изпреварени от щафетите на Финландия и Беларус.

Българите финишираха на 4:07.2 минути от победителите от Норвегия. Шампионите в състав Стурла Холм Лагрейд, Йоханес Тингенс Бьо, Тирил Екхоф и Марте Олсбу Ройзеланд завършиха за 1:20:19.3 часа и използваха 11 допълнителни патрона. Среброто остана за щафетата на Австрия на 27,0 секунди, а шведите на 30,6 секунди от първите, взеха бронзовите медали.

Световното първенство по биатлон продължава със спринтовете за мъже в петък и за жени в събота, плюс преследванията в неделя.

Следващият понеделник е почивен ден, после в програмата са насрочени индивидуалните дисциплини (16.02 за жени и 17.02 за мъже), индивидуалната смесена щафета (18.02), класическите щафети (20.02) и шампионатът ще завърши на 21 февруари с масовите стартове.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яко биатлон

    2 1 Отговор
    България е много биатлонска страна.......Борете се неистово.....Биатлона е наша територия! Върнете ни я!!!