Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 19:28 2 157 3

"Новият" Ботев катастрофира срещу Арда

  • арда-
  • ботев пловдив-
  • дебют-
  • жуниньо

Тимът от Кърджали спечели с 2:0

"Новият" Ботев катастрофира срещу Арда - 1
Снимка: БГНЕС

Арда (Кърджали) победи Ботев (Пловдив) с 2:0 в среща от 17-ия кръг на Efbet лига и първи в шампионата за 2021 година. Гостите откриха резултата в 12-ата минута, когато Спас Делев пусна къс пас към Жуниньо пред вратата и той от няколко метра направи 1:0. В края на полувремето Арда удари и напречната греда на Аргилашки след хубав удар на Лозев.

Втората част започна с гол за Арда, като Жуниньо отново се превърна в герой за кърджалийци с второто си попадение в мача, отбелязвайки за 2:0 в 53-ата минута.

Ботев записа най-добрата си възможност в 67-ата минута, в която Янсон удари напречната греда. Десет минути по-късно Арда можеше да води с 3:0, но опитът на останалия сам срещу вратаря Спас Делев да го прехвърли се превърна в подаване в ръцете на стража.

Гостите записаха трети пореден успех в срещите с "канарчетата" и се доближиха на точка и мач повече зад втория и третия в таблицата Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Ботев пък е на три точки и мач повече от последния Етър.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KARDJALISTAN

    5 5 Отговор
    АРДА БИЕ ЛОШО БИЕ
  • 2 ДСО Динамо

    11 0 Отговор
    Арда е добър отбор, но Ботев бяха потресаващи. С такива футболисти трябва да се радват ако изобщо останат в А група
  • 3 Хаха

    4 1 Отговор
    Е ся,вие ко искате-със собственик милиадер толкова.Като дойдеМъск повече.