16 Февруари, 2021 09:02 4 659 44

Жалко! Контузия спря Григор Димитров в Австралия

  • димитров-
  • контузия-
  • обрат-
  • отпадане-
  • четвъртфинали-
  • australian open-
  • карацев

Българският тенисист поведе на Аслан Карацев, но болки в гърба накараха българския тенисист да свали нивото на играта си и да загуби срещата

Жалко! Контузия спря Григор Димитров в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Australian Open, след като получи контузия, която му попречи да се изяви в най-добрата си светлина срещу Аслан Карацев. Руската сензация на турнира направи обрат за успеха с 2:6, 6:4, 6:1,6:2 и стигна до първия в кариерата си полуфинал от Големия шлем.

Всичко започна отлично за нашия тенисист, който взе убедително първия сет. Впоследствие играта на Григор очевидно започна да страда заради травмата в гърба. Болките се увеличиха в началото на третия сет, след който Димитров получи медицинска помощ. Това обаче не му помогна и Карацев стигна до победата.

На полуфиналите руският тенисист ще се изправи срещу победителя от мача между Новак Джокович (Сърбия) и Александър Зверев (Германия).

Първи сет
Григор допусна да бъде пробит още в третия гейм и изостана с 1:2. Димитров обаче моментално отговори и осъществи брейк в подаването на Аслан Карацев, за да изравни резултата. След това Григор взе своя сервис-гейм, за да поведе с 3:2. След това българският тенисист направи още един пробив в подаването на руснака, който затвърди при своя сервис-гейм и поведе с 5:2. С още един брейк в подаването на Карацев българският тенисист си осигури спечелването на първия сет – 6:2.

Втори сет
Тази част започна равностойно и двамата печелеха своите подавания до 2:2. След това Карацев успя да осъществи пробив в сервис-гейма на Григор и да поведе. Българинът отговори моментално, не само върна брейка, но и спечели подаването си, за да поведе с 4:3. След това руснакът не само взе своя сервис-гейм, но осъществи нов пробив и поведе с 5:4 в решителен момент от сета. Аслан Карацев спечели подаването си на нула, а с това взе сета с 6:4 и изравни резултата в мача. Това беше първи загубен от Григор Димитров сет от началото на Australian Open.

Трети сет
Григор спечели първия си сервис-гейм в третата част, но след това настъпи пречупване в играта на българския тенисист. Грешките му зачестиха. Поведението му показваше, че може да има и някакъв физически проблем. Руснакът доби увереност и направи два поредни пробива, за да поведе с 4:1. След това Карацев с лекота взе подаването си. Григор едва доигра сета и допусна нов пробив. Така руснакът взе частта с 6:1 и поведе в мача. Григор пък поиска лекарска помощ и дори се прибра в съблекалнята, за да получи медицинската манипулация. Камерите показаха, че проблемът на българския тенисист е в гърба.

Четвърти сет
Григор се завърна на корта след получената лекарска помощ. В играта му обаче не настъпи подобрение, въпреки че спечели първия си сервис-гейм и изравни за 1:1. След това руснакът обаче спечели подаването си и направи брейк в сервиса на Димитров, за да поведе с 3:1. Аслан Карацев затвърди пробива и се доближи до спечелването на мача, докато Григор Димитров продължи да демонстрира, че е подвластен на болката от контузията. Григор все пак успя да спечели още един свой сервис-гейм и намали на 2:5. След това руснакът без проблем довърши гейма с 6:2, а с това взе и победата в мача.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    31 35 Отговор
    Менте звезда!

    Коментиран от #5, #41

  • 2 Един от журито

    24 31 Отговор
    Да оди у хаскуу и да го разтрият със силна ракия, белким му мине нежното гръбче...
  • 3 бегай бре

    21 18 Отговор
    ех....,за малко....ако не беше това,щеше да е нещо друго....
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    30 8 Отговор
    Кога ли ще подхванат залозите в тениса🤔🤔🤔🤔🤔
  • 5 Kufaro

    27 14 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Тамън да стане шампион и взе, че отпадна.
  • 6 Виц

    25 20 Отговор
    Щеше да е виц ако беше спечелил
  • 7 SH BG

    23 16 Отговор
    Какво друго освен загуба може да го очаква, когато изтърва 6 брекпойнта в един гейм, който щеше да приключи интригата в мача?...

    Явно пак "контузията в главата му" се оказа решаваща...!!!

    Дааа...!!!
  • 8 Бай Иван

    10 15 Отговор
    Ако не беше победата на 9 септември 1944 г , на 10 всички цигани са били решили да станат партизани!!!! Та и неговата работа е същата !!!!
  • 9 Абе

    11 12 Отговор
    Карма.. биеш и унижаваш контузения Тийм и накрая ти се връща.
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 6 Отговор
    турския лъв изяде българския....От това ,което видях Григор получи тежка контузия на кръста,която ще му попречи да тренира ,около 2 седмици,а след това ще се въстановява ,около месец!Да благодари на организаторите,за контузията си!В началото руснака влезе трудно в срещата и Димитров го надигра тотално!!Мачът изглеждаше 3:0 за Григор,докато в началото на 2сет не се изигра един жесток гейм в който Руснакът се спаси от пробив.Това бе преломен момент и от там Карасев заигра безгрешно,докатоиграта на Григор Рухна!Причина за това е и Контузията .Не се видя как стана,но при толкова интензивна игра в предишни мачове,а и в първите 14гейма на този е напълно реално!Не приятно за тениса ще е ако на финала играят 2 руснака....Но...

    Коментиран от #32

  • 11 Да попитам

    16 16 Отговор
    Липсата на психика и талант вече контузия ли се нарича?
  • 12 Мим

    22 12 Отговор
    Абе ,момчето неможе да избяга от манталитета си и от себеси.Нали сме разбрали,че му е навик това нещо.До вчера се хваляше колко е добре физически тялото му и тем подобни,а днес не бил добре.Ами това е Гришо от Хасково-Монте Карло....
  • 13 Ники

    18 9 Отговор
    Тука само някакви експерти коментират .. Григор си вървеше добре в турнира .. играеше много стабилно ... за да се стигне до този резултат явно е имало някакъв проблем .. за съжаление се случва
  • 14 Хасково нет

    6 7 Отговор
    трябваше Николета да го тренира. Глей ква машина направи от малката Перука за една реклама време ....
  • 15 Севда ТВ

    7 6 Отговор
    Когато ходиш на турнирите с руска любовница краят е предизвестен! Загуба точно от сънародник на Лолита?!!!
    На Карацев този мач бе №8 (три в отсявките и 5 в схемата). Ама той си няма Лолита?!
  • 16 Страничен

    11 6 Отговор
    От давна покрай Григор намирисва на тото!
  • 17 Хоху

    15 7 Отговор
    Ей това българите сме гнусно племе с дребни душици. От 16 коментара 13-14 само жлъч и злорадство. А Григор и маската му е със знамето ни. Какво ви прави удоволствие да мачкате падналия не знам. Хиените са по-задружни

    Коментиран от #22

  • 18 при Бай Ставри

    5 3 Отговор
    скоро с пранги на ръцете за черно тото
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 иде важна нощ

    4 1 Отговор
    В нея той трябва да бъде поощрен с възгласи:"Продължавай! Не спирай". А срещата беше нормална за потока на паратенисистите.
  • 21 Реалист

    4 3 Отговор
    Айде сега, много съм велик ама на:)
  • 22 Шиши

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Хоху":

    И на задника да си татуира знамето,все тая.🐓

    Коментиран от #23

  • 23 Хоху

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Шиши":

    "все тая" каква? Ако вземе да ви хвърли по 100 лв на всички които го "храните" друга песен ще запеете и зад ника му ще стане най-хубавия :))
  • 24 Стефан

    5 2 Отговор
    До коментар 10:
    Ало, Дълбоко Виждащия, това че мразиш руснаците няма нищо общо с тениса.
  • 25 Мене звезда

    6 3 Отговор
    Е на майка ти сина или дъщерята все тая. Не можеш да му се хванеш никъде на Гришо!
  • 26 Стефан

    8 6 Отговор
    Нещастни плюваци!
    Като не сте спортували и то професионално, не се правете на разбирачи. Впрочем, разбирам ви, не сте виновни вие. То простолюдието (дори не можете да пишете грамотно) винаги разбира от всичко.

    Коментиран от #33

  • 27 Тенесист

    8 3 Отговор
    Няма психика там е проблема. Не може да издържи психически. В тениса когато ти тръгне играта не трябва да се отпускаш дори за миг до края на срещата, това се отнася в най голяма степен за играчи с по-слаба психика какъвто е Гришо. Играчи като Джокович, Надал могат да си позволят отпускане след това мощна концентрация и побеждават. За да бъдеш сред първите се изискват комплексни качества.

    Коментиран от #42, #44

  • 28 шумци сте

    3 3 Отговор
    Има ли бели комунисти във форума или само селяндури, шумкари и болшевишки от-па-дъ-ци?
  • 29 няма ли да

    5 3 Отговор
    се появи последния софиянец и да каже че Фандъкова и Бойко са виновни за отпадането му

    Коментиран от #43

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 стоян георгиев

    6 1 Отговор
    гледам всеки тук е стигал поне до четвъртфинал на големия шлем и лесно е преминал напред.тва като коментарите за кобрата или за скатов.пишат ги едни и същи умници дето никога не са се занимавали със спорт.ако бяха го правили щеше да знаят колко е трудно да победиш един единствен човек дето иска същото като теб.
  • 32 Айде бе

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    - а ти какво видя на мача с испанеца? Тук руснакът си го би по всички правила - тези оправдания сме ги чували. Цялата кариера на Гр.Димитров е въплъщение на съчетанието от талант и личност, която няма качествата на Голям - едно жалко провинциалистче /в различни измерения на думата!/ - което не може и никога няма да се отърси от посредствеността на манталитета си... За такива казват "Пази, Боже, сляпо да прогледа"...
  • 33 Ами ако пък

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Стефан":

    сме спортували професионално? Знаем някои неща. Но знаем и как префаворизирането , особено когато то е насочено към личности с жалка психика , ги срива окончателно от върховете на потенциала, до който те никога няма да стигнат.
  • 34 МАЙ НАТА ВИ

    5 2 Отговор
    Хейтъри, ЗЛОБАРИ, РАДВАТЕЛИ СЕ ЖАЛКИ ДУШИЧКИ. МРЪСНИ МЪРДИ.

    Коментиран от #40

  • 35 дончо

    3 0 Отговор
    ГРИШО ОБИЧАМЕ ТЕ! ПОДКРЕПЯМЕ ТЕ! ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ! УСПЕХИ!
  • 36 ДОКО

    2 2 Отговор
    ИНАЧЕ КАТО СЛУШАМ МЕДИИТЕ..ГРИШО Е НА СВЕТОВНО НИВО..И ДАЖЕ МАЛКО НАД НЕГО..ТОЙ Е ПОДГОТВЕН ТОЙ Е НАШАТА ГОРДОСТ ТОЙ И ПАК ТОЙ..А СЕГА ИЗЛЕЗЕ ЧЕ Е С ЛУМБАГО НО КОГАТО ТОЯ ХИТРЕЦ БЕШЕ С РУСКИНЯТА НЕЩО ГРЪБЧЕТО НЕ ГО БОЛЕШЕ..МЕНТЕ ИЗЛЕЗЕ НАШЕТО ЧИЛЯК..
  • 37 1111

    3 1 Отговор
    Травма , защото опонента му е слабак и няма какво друго да кажа и айде травма има
  • 38 Тенисът

    3 0 Отговор
    Това е спорт и побеждава този който е по силен в момента. Всичко друго са празни приказки.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 хейтър

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "МАЙ НАТА ВИ":

    Ами ти какво искаш,бе мазник?Да се радваме на измислените контузии на Пулев и Григор и да им ръкопляскаме щото така е наредил Вожда? Я да си върви в Монте Карло да му разтриват тъпия гръб с Фелоран!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 да те питам

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тенесист":

    ТенЕсисте, ти тенис освен с ония двете си работи играл ли си!?