Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 00:02 2 158 0

Борусия Дортмунд и Севиля изпълниха очакванията за голово шоу

  • севиля-
  • борусия дортмунд-
  • холанд-
  • сусо-
  • дауд-
  • де йонг-
  • шампионска лига

Германският тим се наложи с 3:2

Борусия Дортмунд и Севиля изпълниха очакванията за голово шоу - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия (Дортмунд) победи Севиля с 3:2 като гост в двубой от осминафиналите на Шампионската лига и си осигури комфортен аванс преди реванша на 9 март. Домакините нанесоха първия удар в мача и поведоха още в седмата минута, с която Сусо пое топката и шутира от границата на наказателното поле, последва рикошет и топката се озова в мрежата за 1:0.

Германците обаче отвърнаха подобаващо на удара и само за осем минути между 19-ата и 27-ата осъществиха обрат, благодарение на звездата си Ерлинг Холанд. Норвежецът първо подаде на Махмуд Дауд, който изравни с удар от дистанция, а малко след това самият Холанд се разписа за 2:1 след двойно подаване със Санчо.

Звездата на Борусия пробва още веднъж да порази целта в 34-ата минута, но вратарят на Севиля се справи. Малко по-късно и Матс Хумелс пробва да порази вратата на домакините, но стреля неточно с глава. По-добрата игра на гостите даде резултат и не друг, а Ерлинг Холанд отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като преодоля вратаря на съперника в 44-ата минута за 3:1 след пас на Марко Ройс.

Началото на втората част не предложи нищо забележимо, а първата по-сериозна ситуация дойде в 64-ата минута при опит на Ескудеро да отбележи за Севиля, но ударът му премина покрай вратата. Испанците удариха гредата четвърт час преди края след пряк свободен удар на Оскар, но левият стълб спаси Борусия.

Севиля стигна до втори гол в 84-ата минута, благодарение на Люк де Йонг, който получи топката и я насочи в мрежата под плонжа на вратаря.

В последните минути на мача Санчо можеше да сложи точка на спора, но ударът му мина на сантиметри от гредата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА