25 Февруари, 2021 17:41 2 181 4

Собственикът на Haas: От Mercedes убиват Формула 1

  • джийн хаас-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • haas

Те заслужават напълно успехите си, но в крайна сметка кой иска да гледа един и същ болид, който печели всяка неделя

Собственикът на Haas: От Mercedes убиват Формула 1 - 1

Собственикът на отбора на Haas от Формула 1 Джийн Хаас е на мнение, че с тоталната доминация в последните седем години шампионите от Mercedes убиват спорта. 68-годишният американец признава, че успехите на Mercedes са напълно заслужени и обвинява ръководните фактори във Формула 1, че позволяват един отбор да прави спорта толкова скучен и лесно предвидим, което в крайна сметка се отразява негативно на всички.

„За мен Mercedes убиват Формула 1 и всичко интересно в спорта. Те заслужават напълно успехите си, но в крайна сметка кой иска да гледа един и същ болид, който печели всяка неделя, а останалите се борят за останалите позиции. Вината е в управлението на спорта, че позволява това да се случва вече седем години. Винаги е имало доминации през определени периоди, но не и за толкова дълго, защото бяха прекратявани от ФИА по много начини“, заяви Джийн Хаас.

„Миналата година ние пострадахме много, защото мощността на Ферари бе ограничена и от отбор, който се опитваше да излезе над средата в класирането, се превърнахме в такъв от дъното. Такива огромни разлики в мощността на двигателите не трябва да бъдат допускани, защото облагодетелстват само едни, а влияят лошо на цялата Формула 1“, завърши американецът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    6 3 Отговор
    С Великата Китайска Марка не може да се мерите бе уейййй ...
  • 2 Знайко

    6 3 Отговор
    Преди сегашните 7 години "успехи" на Mercedes. Имаше подобна поредица години "успехи" на Ferrari с Михаел Шумахер. А най-скучното тогава беше, че през всичките тези години Михаел Шумахер всеки път побеждаваше съотборника си. Понякога и със заповеди от бокса. Тогава спрях да гледам Формула 1. Такива като Шумахер, Хамилтън и Ален Прост са вредни за Формула 1. Статистиката може и да ги слага на първите 2 места във вечната класация. Но за мен забележителните пилоти във Формула 1 са други: Сена, Пикет, Йохан Ринд... А не призьорите Хамилтън и Шумахер.

    Коментиран от #3

  • 3 Пурко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко":

    До някъде си прав и те разбирам, но все пак успехите на Шуми и Хамито не трябва да се отричат и заклеймяват! Те притежават качества който и най- комерсиалната стратегия на техните шефове не може да засенчи и отрече!
  • 4 бравос

    1 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен....не гледам формулата от тогава....,наистина мн е скучно и тегаво...все Мерцали на чело.....