Last news in Fakti

4 Март, 2021 13:17 2 570 7

Haas представи новия си болид, нo изненада с разцветка - огромно руско знаме

  • haas-
  • формула 1-
  • дмитрий мазепин-
  • никита мазепин-
  • джийн хаас

Разбира се, изборът на този трикольор не е случаен, след като единият от пилотите на тима – Никита Мазепин, осигурява чрез баща си – руския милиардер Дмитрий Мазепин, по-голямата част от бюджета в отбора на Джийн Хаас

 Haas представи новия си болид, нo изненада с разцветка - огромно руско знаме - 1
Снимка: Twitter

Отборът на Haas официално представи новия си болид за стартиращия на 28 март сезон 2021 във Формула 1. Американският тим изненада с новата си разцветка, която реално е едно огромно руско знаме. Разбира се, изборът на този трикольор не е случаен, след като единият от пилотите на тима – Никита Мазепин, осигурява чрез баща си – руския милиардер Дмитрий Мазепин, по-голямата част от бюджета в отбора на Джийн Хаас.

Новият VF-21 ще бъде в ръцете на най-неопитната двойка пилоти във Формула 1, след като към Мазепин се присъедини и Мик Шумахер – синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Германецът обаче не плаща за дебюта си във Формула 1, след като е подкрепян от Ferrari, а Haas са техни клиенти на задвижващи единици и други системи и негласен поддържащ отбор.

Миналата година Мик спечели титлата във Формула 2, а Мазепин остана на пето място в общото класиране при пилотите. Двамата ще могат да изкарат за първи път новия VF-21 болид при откриването на тридневните предсезонни тестове в Бахрейн от 12 до 14 март.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 10 Отговор
    Е сега вече като са на последните места за всички ще е ясно каква е причината , хаха !! А те са си там и там ще си останат !
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    13 4 Отговор
    А сега де ! А ония от МОК забраниха руския химн и руския флаг на спортни прояви !

    Коментиран от #6

  • 3 Жоро

    4 3 Отговор
    Американски тим с руско знаме. А вие ми говорите за ценности и Русия. Утре ако Лада участва в Ф1 и е в американския флаг ще ви питам кой поръчва музиката ? Този който плаща.

    Коментиран от #4

  • 4 Емил

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Жоре, то голяма разлика между САЩ и Русия няма! Квартални гамени, които уж враждуват, а всъщност рекетират всички останали и вместо да се трудят, трупат мускули във фитнеса.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Behemoth

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Това също е труд и то на ръба на бръснача!Кой им е виновен на копачите ако дойде конната орда и ги преджоби...
  • 6 не е

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    олипийски спорт!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.