Last news in Fakti

13 Март, 2021 05:15 2 371 3

Един от собствениците на Манчестър Юнайтед ще продаде 5 милиона от своите акции в клуба

  • глейзър-
  • продажба-
  • акции-
  • собственост-
  • манчестър юнайтед

Аврам Глейзър ще прибере близо 100 милиона долара

Един от собствениците на Манчестър Юнайтед ще продаде 5 милиона от своите акции в клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Един от собствениците на Манчестър Юнайтед - Аврам Глейзър, е обявил за продан 5 милиона от своите акции в клуба. Цената на една от тях в момента е 20 долара, което означава, че бизнесменът очаква да получи около 100 милиона долара (70 милиона паунда). Това ще означава, че семейство Глейзър вече ще притежава около 3% по-малко от Манчестър Юнайтед. В момента американците държат 78% от собствеността, а след раздялата със споменатия брой акции процентът ще спадне до 74,9%. Личният дял на Аврам Глейзър пък вече ще е 10,2%.

Това решение идва само седмица, след като клубът обяви последните си финансови резултати, според които общите дългове на Манчестър Юнайтед са нараснали до 455,5 милиона паунда. Това е с 64,5 милиона повече в сравнение с миналата година.

От "Олд Трафорд" са потвърдили пред английските медии, че тези акции са пуснати на борсата, но са заявили, че парите от продажбата им няма да влязат в Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гундий

    0 0 Отговор
    Ще купува динамо спартак Подуяне...
  • 2 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕХ СЕМИТОС -ЦИОНИСТОС -МР ЪСНА Г НУС --КУ КЛУКС КЛАН ЗАВСИЧКИ ВАС !!!!!!!!!!!
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    Ей откакто Гейзър са собственици нищо хубаво