Last news in Fakti

21 Март, 2021 16:22 2 860 18

ЦСКА изпусна златен шанс да скъси дистанцията с Лудогорец

  • цска-
  • берое-
  • загуба-
  • efbet лига-
  • камбуров-
  • дузпа

"Червените" загубиха от Берое след дузпа в 87-ата минута

ЦСКА изпусна златен шанс да скъси дистанцията с Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Берое победи ЦСКА с 1:0 в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Мартин Камбуров от дузпа. Това бе негов гол №250 в елита и той вече е само на три от рекорда на Петър Жеков. Треньорът на Берое Димитър Димитров пък счупи рекорда за най-много мачове, като наставник в родния елит. Херо вече има на сметката си 471 двубоя. По този начин той задмина легендата Георги Василев - Гочето, който е с 470.

Берое създаде първото по-сериозно положение в мача. Гаюс Макута стреля много силно от границата на наказателното поле. Густаво Бусато обаче бе много добре пласиран и боксира.

В следващите минути домакините опитваха да задържат повече топката и да нападат постепенно, но така и не застрашиха вратата на ЦСКА. Столичани от своя страна отговориха с две добри атаки, които обаче бяха спрени заради засада.

Четвърт час след началото на срещата Густаво Бусато допусна неприятна грешка, като се опита да улови топката след извеждащо подаване в наказателното му поле, но я изпусна. За негов късмет тя не попадна на крак на съперников футболист.

В 17-ата минута "червените" направиха добра атака, като Греъм Кери нахлу в пеналта на домакините и опита подаване към свой съотборник, но бранител на Берое се намеси отлично и изчисти.

ЦСКА пропусна да поведе в резултата в 19-ата минута. "Червените" получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле. Зад топката застана Греъм Кери, който стреля много опасно, но Генадий Ганев успя да избие. Топката обаче попадна на главата на Пламен Гълъбов, който обаче не намери очертанията на вратата.

В средата на първото полувреме гостите отново застрашиха вратата на Берое. Амос Юга открадна една топка и подаде на Жорди Кайседо. Нападателят напредна добре и опита да върне към свой съотборник, но доста неточно.

В 37-ата минута ЦСКА пропусна отлична възможност да отбележи. Пеняранда открадна една топка в центъра на терена и подаде на Амос Юга. Халфът напредна опасно и се получи ситуация четирима на трима в полза на "червените". Юга опита да намери Бисмарк Чарлс, но защитник на Берое с чист шпагат успя да избие.

Малко по-късно Гаюс Макута отново демонстрира силния си удар, след като стреля от фаул от сериозна дистанция, но Бусато отново бе на мястото си и боксира. В 43-ата минута Берое организира поредна опасна атака. Макута изведе Стив Фуртадо по дясното крило. Фланговият футболист центрира на далечната греда, където Джунейт Али не успя да насочи топката към вратата на Бусато.

Началните минути на втората част бяха доста оспорвани, като играта бе доста накъсана и рядко се стигаше до нещо по-интересно на терена. В 61-ата минута Густаво Бусато можеше да допусне сериозна грешка, след като излезе неразчетено да боксира едно центриране в наказателното поле, но защитник на ЦСКА успя да изчисти.

Пет минути по-късно Греъм Кери стреля опасно от фаул пред наказателното поле, но Генадий Ганев успя да избие в корнер.

Гаюс Макута пробва да застраши Густаво Бусато в 71-ата минута, когато стреля силно от фаул, но Бусато улови. В ответната атака ЦСКА бе близо до попадение. Тиаго Родригес се озова на добра позиция пред наказателното поле и пробва удар, който бе отразен от Генадий Ганев.

Гостите пропуснаха страхотна възможност за попадение в 75-ата минута. Енрике Рафаел центрира в наказателното поле, където няколко футболисти се разминаха с топката и тя попадна на крака на Жорди Кайседо. Еквадорският нападател стреля много силно, но над напречната греда.

В 81-ата минута Берое създаде добро положение пред вратата на гостите. Гаюс Макута навлезе в наказателното поле на "червените", но се засуети. В крайна сметка той опита удар, който срещна тялото на играч на ЦСКА.

Само шест минути по-късно старозагорци получиха право да изпълнят дузпа. Алиун Фал бе изведен сам срещу Бусато. Вратарят влезе в краката на нападателя и съдията Драгомир Драганов посочи бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сгреши и направи резултата 1:0.

Във втората минута на даденото от съдията продължение ЦСКА стигна до изравнителен гол. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле и топката стигна до Петър Занев. Опитният футболист я прати в мрежата на Генадий Ганев, но се оказа, че е бил в засада и попадението не бе зачетено.

В 94-ата минута. Тиаго бе изведен добре от Мено Кох. Португалецът стреля, но вратарят на домакините изби в корнер. След ъгловия удар се получи сериозно разбъркване в наказателното поле, което обаче не доведе до нищо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    17 12 Отговор
    Бруно Акрапович е на дузпата. А от Пловдив не го искат вече. Най-много да отиде треньор в Б или В група.

    Коментиран от #5

  • 2 Читател

    12 3 Отговор
    След тази драма, няма смисъл вече да живея
    Ще се самоубия
  • 3 Мимч

    21 11 Отговор
    Заслужена победа за Берое...
  • 4 Анималс

    10 17 Отговор
    Бесни сме! Акрапович ВЪН!!! Разполагаме със суперзвезда и топ нападател като Жорди Кайседо, който може да наказва с по минимум два гола всеки отбор в България, а днес бе неузнаваем. Сам размаза Ботев Враца за купата, а днес заради смешния треньор нямаше шансове
  • 5 Пирин

    25 12 Отговор

    До коментар #1 от "Знайко":

    Поредната подарена съдийска титла на частния проект на Гела. ЗА ПЪРВИЯ ПОЛУСЕЗОН ПОЛУЧИХА ПОДАРЪК 14 ТОЧКИ. Крадци. Откраднаха прозвището "орлите" от Пирин, откраднаха и узурпираха футбола в България, чрез поръчкови съдии. Те са оснонвната причина да нямаме Национален Отбор на България. За 10 години не създадоха нито един Български футболист. НО ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ, КУПУВАХА СЪДИИ И ЦЕЛИ ОТБОРИ, ЗА ДА ИМ ИГРАЯТ С ЮНОШИ, КОГАТО КОНКУРЕНТ ГИ ДОБЛИЖИ.

    Коментиран от #15, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фен

    16 11 Отговор
    Берое изпусна златен шанс да бие Цесекато с 3-4 гола разлика .
  • 8 ХА ХА ХА

    16 9 Отговор
    Тези от Лоеч много слаби щом Бирое ги бие като тупани

    Коментиран от #13

  • 9 Чорбата

    13 6 Отговор
    Бруно да си ходи в Югославия , треньор на някое забутано село
  • 10 Стоян Александров

    7 11 Отговор
    Абеееее Брунко това да не ти е комунизма и Милко Балев да Ви решава всеки мач. Всичко свърши. Вече е пари и само пари. САМО ЛЕВСКО СОФИЯ. Другите са нищо. ЦЕЦА между другото фалира. Така, че това са Ловеч-Етрополе.

    Коментиран от #11

  • 11 Каун

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян Александров":

    Ми той Милко беше от Лесни бре Кочев, Гочев и Богдан Дочев
  • 12 ЛИТЕКС

    4 11 Отговор
    Дербито между Стара Загора и Ловеч беше спечелено от съди ! КЗЛ,КЗЛ,КЗЛ !

    Коментиран от #18

  • 13 Алоооо

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "ХА ХА ХА":

    Неграмотници, като теб не трябва да коментират. БЕрое не е БИрое. Селяндурате да замълчат!
  • 14 БПФ

    7 5 Отговор
    Всяка зимна пауза тръгваме да щурмуваме титлата... продавайки водещите си футболисти !!! Ганчев да се маха !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Прасчо

    4 2 Отговор
    кочината ми се срути .....
  • 17 стар чепик

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пирин":

    Уж си от Горна Джумая, а не знаеш, че Пирин са "орлетата"-официално! Лудогорец има вина за националния отбор, колкото за ланския и днешния сняг. Национален отбор вече нямахме, дори на Европейското първенство в Португалия през 2004 г., където всички ни победиха и имаме само 1 гол, на Мартин Петров от дузпа срещу Италия. Лудогорец са в Елита от 2011 г.
  • 18 Троян

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЛИТЕКС":

    Пак Виновен борисов а ми вкараи те 2-3 гола и да видим дузпата дали 3:1или 2;1 все са три точки