Last news in Fakti

21 Март, 2021 23:32 2 009 0

Тотнъм се завърна към победите след фиаското в Лига Европа

  • тотнъм-
  • астън вила-
  • лига европа-
  • висша лига-
  • дузпа-
  • винисиус-
  • кейн

"Шпорите" надделяха над Астън Вила с 2:0

Тотнъм се завърна към победите след фиаското в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм спечели с 2:0 гостуването си на Астън Вила в отложен мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Само преди дни „шпорите“ загубиха с 0:3 в Загреб от Динамо и напуснаха Лига Европа. В днешния мач тимът, воден от Жозе Моуриньо, показа много по-стабилна игра и заслужено се поздрави с трите точки. В голмайстори за лондончани се превърнаха Карлос Винисиус и Хари Кейн, който бе точен от дузпа.

В началните минути от срещата и двата отбора показваха стабилни и безкомпромисни действия в отбрана и сериозни опасности за двете врати липсваха.

Половин час след началото гостите се възползваха от груба грешка на вратаря Емилиано Мартинес и поведоха с 1:0. Стражът не бе прецизен при подаването си и подари топката на Лукаш Моура. Той разигра с Хари Кейн, а Карлос Винисиус бе намерен с успореден на голлинията пас по земя. За Винисиус остана най-лесното – от непосредствена близост да прати топката в мрежата.

В 49-ата минута Хари Кейн стреля много опасно от границата на наказателното поле, но прати топката на сантиметри покрай вратата.

В 67-ата минута Мати Кеш извърши нарушение в наказателното поле. Главният съдия Майк Дийн имаше добра видимост към случващото се и веднага посочи бялата точка. Зад топката, за да изпълни наказателния удар, застана Хари Кейн. Английският нападател не остави шансове на Мартинес и удвои преднината на своя тим.

Пет минути по-късно Мохамед Хасан – Трезеге имаше възможност да върне интригата в срещата, но неговият удар от границата на наказателното поле не намери целта и не се наложи на Юго Лорис да се намесва.

В 84-тата минута Рос Баркли получи в наказателното поле, но се забави с изстрела си и защитник на Тотнъм застана на пътя на топката.

До последния съдийски сигнал резултатът остана непроменен и „шпорите“ прибавиха три точки към актива си. Така Тотнъм е шести с 48 пункта, докато „виланите“ заемат десетата позиция с 41.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА