Last news in Fakti

26 Март, 2021 11:13 2 125 0

Една футболистка трогна до сълзи спортния свят

  • рали добсън-
  • футбол-
  • футболистка-
  • женски футбол-
  • болест-
  • тумур

Сложи край на кариерата си, за да бъде неотлъчно до приятеля си, който се бори с тумор на мозъка

Една футболистка трогна до сълзи спортния свят  - 1

Една футболистка трогна до сълзи спортния свят с решението си да сложи край на кариерата си, за да бъде неотлъчно до приятеля си, който се бори с тумор на мозъка. Неговият отговор обаче разплака самата нея - той ѝ предложи брак на терена веднага след последния ѝ мач.

Това е историята на 28-годишната нападателка на австралийския Мелбърн Сити - Рали Добсън. В часовете преди мача срещу Пърт Глори тя съобщи пред отбора, че ще се оттегли, за да отдели време на своя партньор Мат Стонъм по време на битката му с рака на мозъка. В паметния за нея двубой Рали отбеляза гол за победата с 2:1, но най-щастливият момент се случи след последния съдийски сигнал. Приятелят ѝ слезе на терена и коленичи, изваждайки пръстен с предложение за брак. Добсън се разплака преди да каже "да", а радостта ѝ бе споделена от съотборничките ѝ.

Една футболистка трогна до сълзи спортния свят

Стонъм е диагностициран с рак преди шест години, след като получава припадък, докато играе футбол. Той е опериран за втори път по-рано този месец и ще има агресивна химиотерапия за 12 месеца.

„Не се чувствам готова да се пенсионирам, но понякога животът прави избори вместо нас. С всичко, което се случва, трябва да се вземе решение, защото животът е по-голям от играта. А Мат е моят абсолютен свят“, каза Добсън пред ESPN.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА