Last news in Fakti

28 Март, 2021 21:25 1 695 0

Англия подчини Албания

  • англия-
  • албания-
  • 2:0-
  • световна квалификация

Хари Кейн откри за своя тим в 38-та минута. Мейсън Маунт удвои аванса в 63-та минута и оформи крайният резултат в световната квалификация с албанците

Англия подчини Албания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Англия не срещна трудности при визитата на Албания, печелейки с резултат 2:0 във втори мач за двата тима от квалификациите за Мондиал 2022. Хари Кейн откри за своя тим в 38-та минута. Мейсън Маунт удвои аванса в 63-та минута и оформи крайният резултат.

Началните 15 минути на мача не бяха изпълнени с кой знае колко интересни ситуации, след като и двата тима си размениха по един доста неточен удар, но до реални опасности не се стигна.

Първият истински шанс, изненадващо дойде пред вратата на англичаните, след като Мирто Узани се оказа на чудесна стрелкова позиция, но прати топката доста встрани от вратата на Ник Поуп.

В 33-та минута "трите лъва" отправиха първият си точен удар в мача, след като Кайл Уокър стреля от над 25 метра, но не уцели вратата.

В 38-та минута, все пак, момчетата на Гарет Саутгейт откриха резултата. След чудесно изградена атака, топката стигна до Люк Шоу отляво, който центрира, а Кейн изпревари своя пазител и разстреля Етрит Бериша за 1:0.

Четири минути по-късно стрелецът на Тотнъм можеше да реши всичко, но от броени метри нацели мощно горната греда на вратата на Бериша. Шест минути след рестарта на мача Рахийм Стърлинг принуди Бериша да се намесва отново, а албанския страж успя да избие в гредата. През това време легендата на Англия, Гари Линекер, очевидно не беше доволен от не добре окосената трева на терена в стадиона в Тирана.

В 63-та минута Мейсън Маунт успя да се възползва от голяма грешка в отбраната на домакините, както и от асистенция на Хари Кейн, за да удвои аванса на "трите лъва" - 2:0. До края нови попадения не паднаха и така англичаните се поздравиха с три точки и пълен актив от 6 пункта след първите си два мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА