Last news in Fakti

11 Януари, 2013 11:16 733 0

България домакин на "Финална четворка"

  • финална четворка-
  • европейска лига-
  • волейбол-
  • българия-
  • абонданца
България домакин на "Финална четворка" - 1
Снимка: БГНЕС

Страната ни ще бъде домакин на Финалната четворка на Европейската лига по волейбол за жени през тази година, предаде БГНЕС.

България, която вече прие домакинството на финалите на Световната лига по волейбол при мъжете през миналата година, този път ще домакинства на сериозна надпревара при дамите. Това пък означава, че българките ще получат правото да участват направо на полуфиналите в турнира.

От CEV обявиха, че страните финалистки ще се класират за следващото издание на Световното Гран При, така че момичетата на Марчело Абонданца само трябва да стигнат до финала, за да играят отново в най-силното състезание по волейбол за жени. Все още не се знае в кой град ще се проведе финалната четворка, която ще продължи от 11 до 14 юли тази година. Най-вероятно обаче става въпрос за София или Варна.

Иначе, страната ни се падна в една група за Европейската лига през тази година с тимовете на Турция, Унгария и Румъния. В другата група - Група "В", са отборите на Германия, Сърбия, Израел и Белгия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА