9 Април, 2021 00:10 2 005 0

Славия Прага не се предаде и си остави шансове за реванша с Арсенал

  • арсенал-
  • лига европа-
  • славия прага-
  • равенство-
  • пепе-
  • холеш

Англичаните поведоха с 1:0 в 86-ата минута, но гостите изравниха в продължението

Славия Прага не се предаде и си остави шансове за реванша с Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал и Славия (Прага) завършиха при 1:1 в първа среща от елиминациите между двата тима от четвъртфиналите в Лига Европа преди реванша на 15 април. Домакините поискаха дузпа още в петата минута за падане на Букайо Сака в наказателното поле на Славия, но реферът замълча. Десет минути по-късно чехите показа зъби, но шутът на Лукаш Провод мина над вратата. Четвърт час по-късно Сака опита да вкара за Арсенал, но топката профуча покрай лявата греда.

Лондончани имаха още една добра възможност до края на полувремето, но ударът на Роб Холдинг бе спасен по невероятен начин от Ондрей Коларж. Минути след почивката "артилеристите" удариха греда, след като Вилиан стреля от фаул, но право в десния стълб.

Чехите отвърнаха с контраатака в 58-ата минута, но Ян Борил не успя да преодолее Бернд Лено, останал сам срещу германския страж на Арсенал. Малко след това пък Александър Лаказет беше на сантиметри от това да открие резултата, но мощният му удар отблизо се отби от напречната греда.

Четвърт час преди края и двата тима се разминаха с това да открият резултата, като в поредни атаки Томас пропусна за Арсенал, а Шевчик за Славия.

Лондончани все пак успяха да поведат в 86-ата минута, когато Никола Пепе бе намерен от Обамеянг в наказателното поле и вкара топката в мрежата за 1:0.

Радостта на Арсенал продължи само няколко минути и Томаш Холеш успя да изравни с глава (1:1) в четвъртата минута от продължението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА