Last news in Fakti

12 Април, 2021 18:50 4 437 0

Българката, която успешно разпространява традициите на родната художествена гимнастика

  • адела димова-
  • художествена гимнастика-
  • нешка робева-
  • словакия-
  • казахстан

Адела Димова тренира словашкия национален отбор

Българката, която успешно разпространява традициите на родната художествена гимнастика - 1
Снимка: БГНЕС

Българската художествена гимнастика е пример за цял свят. Родни специалисти успешно разпространяват стандартите на нашата школа и са търсен човешки капитал в много чужди отбори, съобщава бТВ.

Адела Димова започва да се занимава с художествена гимнастика на 3 години. Повече от 10 години е треньор по любимия спорт и преминава през всички нива на развитие. Трупа опит в „Левски“ под наблюдението на Нешка Робева.

На 22 става помощник-треньор на националния отбор на Казахстан, а на 28 е поканена за главен треньор на националния отбор на Словакия.

Заедно с Ян Новак и Ханка Киркова, за 2 години преструктурират цялата система, изграждат национални звена във всички възрастови групи и подбират отбора.

Адела признава пред бТВ, че да докаже управленческите си умения и да убеди екипа в качествата си е била нелека задача, защото се е съгласила да поеме позицията на крехка възраст.

Макар и от 8 години да е зад граница, тя е категорична, че носталгията ѝ към България ще остане завинаги и се надява да е посланик на българската школа.

Целта ѝ е да доведе отбора за първи път на Олимпийските игри – тези в Париж през 2024 година, като най-голямата ѝ мечта е да води българския отбор на големи състезания.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА