Last news in Fakti

15 Април, 2021 19:32 1 489 0

Солскяер: Манчестър Юнайтед губи, защото... стадионът ни е прекалено червен

  • манчестър юнайтед-
  • покривала-
  • стадион-
  • трибуни-
  • цвят-
  • периферно зрение-
  • объркване-
  • играчи-
  • солскяер

"Покривалата на трибуните карат футболистите ми да бъркат с пасовете си", заяви мениджърът на "червените дяволи"

Солскяер: Манчестър Юнайтед губи, защото... стадионът ни е прекалено червен - 1
Снимка: БГНЕС

Слабата домакинска форма на Манчестър Юнайтед през този сезон намери цветно обяснение. Прекалено многото червен цвят, който се вижда по трибуните в условията на пандемията, пречи на играчите по време на мачовете. Заради отсъствието на феновете, на седалките на долното ниво на „Олд Трафорд“ бяха поставени големи червени покривала. Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че това обаче се е оказало голям проблем за неговите играчи.

"Някои футболисти отбелязаха, че имат броени мигове, за да подадат топката и в повечето случаи с периферното си зрение виждат своя съотборник. Покривалата на седалките обаче пречи на това, тъй като екипите на играчите се сливат с тях“, обяви Солскяер.

Това принуди Манчестър Юнайтед да постави черни покривала на седалките от долното ниво на „Олд Трафорд“, а върху тях с бели букви са изписани призиви от кампанията срещу расизма. Явно промяната даде резултат, тъй като веднага след това беше записана домакинска победа с 2:1 над Брайтън.

„Червените дяволи“ нямат загуба като гост във Висшата лига през този сезон и спечелиха всичките си гостувания в Лига Европа – срещу Реал Сосиедад, Милан и Гранада. На „Олд Трафорд“ обаче бяха записани четири загуби в първенството, поражение от Манчестър Сити за Купата на Лигата и равенства срещу Реал Сосиедад и Милан в Лига Европа. Тази вечер от 22:00 часа Юнайтед приема Гранада в четвъртфинален реванш от Лига Европа.

Решението за промяната на покривалата на седалките припомни на феновете случай от 1996 г., когато в мач от Висшата лига „червените дяволи“ губят след първото полувреме с 0:3 от Саутхемптън като гост. На почивката сър Алекс Фъргюсън решава да преоблече отбора си, който през първото полувреме играе със сиви фланелки. Това обаче пречи футболистите да се различават на терена и затова през второто полувреме Юнайтед излиза с фланелки на синьо-бели райета. В крайна сметка мачът завършва при резултат 3:1 за „светците“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА