17 Април, 2021 12:35 1 585 0

Марката "Марадона" е непреходна

  • диего армандо марадона-
  • фланелка-
  • аукцион-
  • търг

Пуснаха в продажба уникален артикул на великия Дон Диего

Марката "Марадона" е непреходна  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фланелка на националния отбор на Аржентина, носена от Диего Армандо Марадона при дебюта на футболната легенда на финали на Световно първенство през 1982 година, беше пусната в продажба на аукцион.

Подписаната от Марадона "синьо-бяла" тениска от двубоя с Белгия от груповата фаза на Мондиала в Испания се очаква да достигне цена от 150-200 хиляди долара.

Аржентинците губят с 0:1 на 13 юли на "Камп Ноу" в Барселона, а Марадона играе цял мач.

Фланелката е предоставена на аукционната къща в Ню Джърси от аржентински спортен журналист.

Вещите на футболния гений станаха много търсени от колекционерите след смъртта му в края на миналата година. Той почина в следствие на сърдечна недостатъчност на 60-годишна възраст на 25 ноември.

Фланелката, с която Марадона отбеляза два гола, включително и с "Божията ръка", във вратата на Англия за успеха с 2:1 на четвъртфиналите на Мондиал 1986 в Мексико, който в последствие Аржентина спечели, се оценява на 2 милиона долара.

Тениската е притежание на бившия английски национал Стийв Ходж, който е категоричен, че тя не се продава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА