Last news in Fakti

17 Април, 2021 17:58 1 268 8

Искаш на световното по футбол през 2022? Трябва да си ваксиниран срещу COVID-19

  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство

"Развиваме програми, за да осигурим ваксини на всички участници на световното първенство, тъй като искаме да създадем среда, свободна от Ковид-19", обясни катарският външен министър

Искаш на световното по футбол през 2022? Трябва да си ваксиниран срещу COVID-19 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите в Катар предупредиха всички присъстващи на световното първенство по футбол догодина да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. Външният министър Шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани каза по време на виртуална пресконференция, че вече преговарят с доставчици на ваксини, за да може всеки участник в Катар 2022 да получи доза, ако не го е направил в родината си.

"Развиваме програми, за да осигурим ваксини на всички участници на световното първенство, тъй като искаме да създадем среда, свободна от Ковид-19. Нашето желание е да имаме многочислено физическо присъствие и да се наслаждаваме на турнира", каза той.

"Това е и голяма възможност за целия свят, тъй като ще бъде първото подобно събитие от началото на пандемията и изолацията. Катар е готов да покаже на света, че е напълно способен да бъде домакин на такъв турнир".

Катар, с население от 2.7 милиона души, има 195 хиляди официални случая на заразявания с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    21 1 Отговор
    Мога да мина и без световното ви.
  • 2 Чичо

    1 1 Отговор
    Ами ако не искам на световното 😂 то без друго жужето пак ще дреми
  • 3 ФАКТ !

    16 1 Отговор
    Значи така ще накарат хората да се ваксинират ! Няма да стане ! Ние НЕ сме овце !
  • 4 Мохамед

    9 0 Отговор
    Нали ваксинираните могат да са преносители...Значи са опасни за околните и неваксинираните с отрицателен,,измислен,, тест
  • 5 viki

    9 0 Отговор
    Световното първенство по футбол през 2022 г. за първи път ще бъде през декември - 2022 г....тоест след две години и ваксиниран през декември 2022 г. за ковид 19? Е това вече е прекалено - значи още две години ще го има ковид и прогнозите з вилнеене на ковид 19 до 2023 г. ще се сбъднат????
  • 6 Антивирус

    6 0 Отговор
    Още от сега започват да потготвят хората .Но няма да им мине номера .Който е луд да се боцка и да ходи кьдето ще.
  • 7 6483

    1 0 Отговор
    Аааа хич не го искам
  • 8 Българин

    0 1 Отговор
    Ами отивам да се ваксинирам веднага. Тръгвам...... Готово. Ваксиниран съм. Тръгвам за световното.