18 Април, 2021 23:55 2 299 3

УЕФА обяви война на грандовете, искащи Суперлига

  • суперлига-
  • уефа-
  • футболни грандове-
  • позиция

"Този личен интерес на малцина продължава твърде дълго! Достатъчно!”, се казва в позиция на организацията

УЕФА обяви война на грандовете, искащи Суперлига - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководството на УЕФА реагира остро на идеята за създаването на футболна Суперлига с участието на най-богатите и влиятелни клубове в Европа. Според информациите до този момент, цели 12 клуба от водещите първенства на Стария континент са постигнали принципна договорка за създаването на подобен турнир.

Шест отбора от Англия - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Челси, Арсенал, а също така по три от Испания и Италия - Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, както и Милан, Интер и Ювентус са се договорили по основните точки за изграждането на бъдещото състезание.

Официално съобщение се очаква да дойде в следващите часове, а времето за него не е случайно подбрано, тъй като в понеделник трябваше УЕФА да оповести бъдещите промени в Шампионската лига.

От УЕФА обаче реагираха почти мигновено и отправиха ясно послания, че ще се опитат да осуетят подобна идея.

„УЕФА, Футболната асоциация на Англия и Висшата лига, Испанската футболна федерация и Ла Лига, Италианската футболна федерация и Серия А научиха, че няколко английски, испански и италиански клуба планират да обявят създаването на така наречената Суперлига.

Ако това се случи, бихме искали да повторим, че ние – УЕФА, Футболната асоциация на Англия, Испанската футболна федерация, Италианската футболна федерация, Висшата лига, Ла Лига, Серия А, както ФИФА и всички наши членове асоциации ще останем обединени в опитите си да спрем този клиничен проект, проект, в чиято основа е личният интерес на няколко клуба в момент, в който обществото се нуждае от солидарност повече от всякога”, се казва в част от съобщението на УЕФА

„Ще обсъдим всички налични мерки на всички нива, както съдебни, така и спортни, за да предотвратим това да се случи. Футболът се базира на открити състезания и спортни заслуги, не може да бъде по друг начин. Както вече бе обявено от ФИФА и шестте футболни федерации, на въпросните клубове ще им бъде забраното да участват във всякакви вътрешни, европейски или състезания на световни ниво, а на техните играчи може да им бъде отнета възможността да защитават своите национални отбори”, се казва още в официалното изявление от УЕФА.

„Бихме искали да благодарим на клубовете от останалите страни, особено на френските и германските клубове, които отказаха да се присъединят към това. Призоваваме всички любители на футбола, фенове и политици, да се присъединят към нас в борбата срещу един такъв проект, ако той бъде обявен. Този личен интерес на малцина продължава твърде дълго! Достатъчно!”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бфс

    3 3 Отговор
    Стоичков трябва да поеме БФС! Наистина сме стигнали дъното: имаме най-слабия Национален отбор за всички времена, имаме най-уреденото първенство, в което шампиона е решен предварително. Дори и в чужбина знаят за това. Феликс Магат и Свен Ериксон са отказали да поемат ЦСКА и е отказът им е заради УРЕДЕНЕТО българско първенство! Кучевци, Поповци, Фурнаджиевци всички трябва да си подадат оставката веднага и БФС да има ново ръководство!

    Коментиран от #2

  • 2 Hahahaha

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "бфс":

    Пий си лекарствата, другарю ПРИПС!? Ристю Стойкоф немой си напише името, а всеки пък като дава 20,00 лв. (Двадесет лева!) умира от жлъч и злоба. Приятел на Бойко, Доган и на мутрите...
  • 3 То пък не че

    9 4 Отговор
    ние виждаме някаква разлика дали ще е лига от тези 12 отбора от 3 държави или както си беше досега 32 отбора от 7-8 държави. Тъй и тъй ще е частен проект ограничен за Изтока, поне да е супер лига. И от изток, и от запад не харесваме сегашния формат, само французите и немците си знаят своето, па сега и подкрепа от изток търсят. Да се маха час по-скоро това недоразумение (не)шампионска лига!!!